Persbericht

Voorlichtingsbijeenkomst E-commerce in Oosterpoort Groningen

Op woensdag 16 februari organiseert Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, een gratis toegankelijke voorlichtingsbijeenkomst over E-commerce in de Oosterpoort Groningen. Doel van deze bijeenkomst is ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf te stimuleren gebruik te maken van de mogelijkheden en kansen die elektronisch zakendoen biedt. Tijdens een soortgelijke bijeenkomst te Hoogeveen op 2 februari stelde Ybema, staatssecretaris van Economische Zaken, dat ondernemers nog een te afwachtende houding hebben ten aanzien van elektronisch zakendoen. ?Onderzoek wijst uit dat nog geen vijftig procent van de Nederlandse ondernemers gelooft dat internet noodzakelijk is. Ondernemers uit andere Europese landen zien die noodzaak wel?.

Het project ?E-commerce in bedrijf? is een noordelijk vervolg op het landelijke Syntens project Sp.oed, maar gaat veel verder. ?Het project is gericht om ondernemers in het MKB te helpen om de obstakels voor de invoering van E-commerce te overwinnen?, aldus Arthur Ike, adviseur van Syntens Groningen. ?Deelnemende bedrijven worden eerst doorgelicht op de mogelijkheden van E-commerce. Wanneer de noodzaak aanwezig is om tot verdere actie over te gaan, kan een bedrijf integrale steun verwachten. Deze steun bestaat uit deskundig advies, voorlichting, allerhande servicediensten, training en opleiding. In Groningen en Drenthe loopt het project al, in Friesland verwachten we dat het binnenkort gaat lopen?.

De bijeenkomst wordt geopend door gedeputeerde drs. A.B. Sakkers en begint om 19.00 uur. Op het programma staan o.a. een lezing van ondernemer en E-commerce specialist Richard Lamb en een optreden van cabaretier Arno van der Heijden alias ?Edje Elektriek.?

Ondernemers die zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Anita Bronsema, Syntens, tel. 050-521 45 67.

Deel: ' Voorlichtingsbijeenkomst E-commerce in Oosterpoort Groningen '
Lees ook