Gemeente Weert

07-05-2002

Voorlichtingsboekje over senioren en veiligheid

In samenwerking met de politie en de gemeente Weert heeft Roberka uitgevers ten behoeve van senioren een voorlichtingsboekje uitgegeven over hoe kan worden voorkomen dat senioren slachtoffer van een misdrijf worden. Woensdag 22 mei a.s. neemt burgemeester C. Majoor het eerste exemplaar in ontvangst. Het boekje zal de komende tijd deel gaan uitmaken van het voor senioren bedoelde voorlichtingsmateriaal van gemeente, politie, stichting PUNT Welzijn De Roos en Woonmaatschappij BALANS.

In navolging van de andere politieregio's in Nederland brengt Roberka uitgevers uit Wieringerwerf ook in Weert een voorlichtingsboekje uit over het onderwerp senioren en veiligheid. Daarbij is samengewerkt met de politie in het district Weert en de gemeente Weert. Gebleken is namelijk dat door de voortdurende aandacht voor geweld en agressie de angstgevoelens van met name de senioren zijn toegenomen. In het bewaarboekje wordt daarom specifieke voorlichting voor senioren gegeven om zoveel mogelijk te voorkomen dat zij slachtoffer worden. Het boekje gaat in op onderwerpen als onveiligheidsgevoelens, kopen aan de deur, zakkenrollers, het kiezen van een veilige route, het doen van aangifte, beveiliging van de woning, ongelukken in huis e.d. Naast een heldere omschrijving van al deze aspecten bevat het boekje tal van tips.
Met een oplage van 4.000 stuks brengen de gemeente, de politie, de stichting PUNT Welzijn De Roos en Woonmaatschappij BALANS dit boekje onder de aandacht van de senioren in Weert. Het gaat deel uitmaken van het voorlichtingsmateriaal van deze organisaties.

Eerste exemplaar
Woensdagmiddag 22 mei om 12.30 uur neemt burgemeester C. Majoor het eerste exemplaar van de Weerter editie in ontvangst uit handen van de heer H. Housen, media manager Nederland van Roberka uitgeverij. Dit vindt plaats in het hofje in de Johanna van Meursstraat. Deze lokatie staat model voor de kaft van het boekje.
De vertegenwoordigers van de instanties die het boekje gaan verspreiden krijgen vervolgens uit handen van de burgemeester een eerste exemplaar.

Deel: ' Voorlichtingsboekje over senioren en veiligheid in Weert '
Lees ook