Politie Midden- en West Brabant

Voorlichtingsspots verkeershandhaving op radio en tv

Tilburg, 20 februari 2003

De verkeershandhavingsteams van de drie politiekorpsen in Noord-Brabant hebben een radio- en televisiespot gemaakt. De boodschap is tweeërlei: Verkeerscontroles maar ook voorzichtig rijden zijn bittere noodzaak om ongelukken te helpen voorkomen. De voorlichtingsspots zijn vanaf dinsdag 25 februari tot en met 27 mei op Omroep Brabant radio en tv te horen en te zien. Tijdens de carnavalsdagen worden de spots elke dag uitgezonden

De dertig seconden durende radio- en televisiespot zijn qua geluid helemaal gelijk; dit voor de herkenbaarheid en om daardoor een grotere impact te bewerkstelligen. Na een avondje uit, stappen vier jongeren in de auto en er volgt stoer gedrag. Na een paar overtredingen zijn de gevolgen fataal. Een hartslagmonitor die op een gegeven moment geen uitslag meer geeft, illustreert dat. De spot sluit met de volgende boodschap: Dít wil de politie in Brabant voorkomen. Daarom blijven wij controleren. Voor uw veiligheid. Rij voorzichtig!

De televisiespot wordt iedere dinsdag zeven maal uitgezonden tussen zes uur s avonds en half een s ochtends. De radiospots zijn dagelijks te horen; in de ochtend- of in de avondspits. De drie politieregios, te weten Brabant-Noord, Midden en West Brabant en Brabant Zuid-Oost, werken al langer nauw samen op het gebied van publieksvoorlichting. Met de televisie en radiospots willen zij de verkeersdeelnemers attenderen op de belangrijkste ongevalsoorzaken en hen erop wijzen dat naast verkeerscontroles de eigen verantwoordelijkheid van belang is bij het vergroten van de verkeersveiligheid.

Bron: Jan Claijs

Deel: ' Voorlichtingsspots verkeershandhaving Brabant op radio en tv '
Lees ook