'Voorouders in beeld' opnieuw uitgezonden - 6 april 2000
Vanaf vandaag wordt de Teleaccursus 'Voorouders in beeld', een zesdelige serie over genealogie, herhaald: Iedere donderdag op TV2 van 14.00-14.25 uur.

Teleac ontwikkelde deze cursus in 1997 in samenwerking met het Centraal Bureau voor Genealogie vanuit het idee dat de stamboomonderzoeker in de nabije toekomst steeds meer gelegenheid zal krijgen om zich ook met andere zaken dan `alleen' het zoeken naar gegevens over geboorte, huwelijk en overlijden bezig te houden. De praktijk van het stamboomonderzoek verandert. Tal van bronnen staan in studiezalen in de `zelfbediening' ter inzage en veel wordt door middel van al dan niet gepubliceerde klappers beter toegankelijk gemaakt. Over allerlei onderwerpen is literatuur beschikbaar gekomen. Het aantal stamboomonderzoekers is toegenomen en velen publiceren de resultaten van hun onderzoek. Het gebruik van de computer en nieuwe media als Internet hebben een extra dimensie aan het onderzoek gegeven.
Dit alles leidt er toe - en deze ontwikkeling zal de komende jaren verder doorzetten`- dat de genealoog sneller het raamwerk van primaire gegevens kan opzetten.

Inhoud van de TV-afleveringen:
Aflevering 1. Achternamen en het eerste onderzoek (6 april) Aflevering 2. Huis, landgoed en wapenkunde (13 april) Aflevering 3. Verhuizen en bezittingen (20 april) Aflevering 4. Broodwinning en familieberoepen (27 april) Aflevering 5. Geloof, onderwijs en verzuiling (4 mei) Aflevering 6. Sociale zorg, misdaad en computeronderzoek (11 mei)

Deel: ' 'Voorouders in beeld' opnieuw uitgezonden '
Lees ook