Voorronde Leids Festival van het Levenslied


Strijd om de Mary Bey Bokaal vangt aan

Leiden, 20171103 -- Het Leids festival van het Levenslied is na negen jaar afwezigheid weer terug in de Sleutelstad. Op donderdag 9 november 2017 is de voorronde in diverse Leidse cafés en op 9 december 2017 is de finale in de oudste en mooiste schouwburg van Nederland: de Leidse Schouwburg.

Vier cafés, zestien artiesten
Een selectie van zestien artiesten heeft een plekje gevonden in de voorronde. Zij mogen in twee cafés een optreden van vijftien minuten verzorgen. De cafés die meedoen zijn: Café de Twee Spieghels, Café Van Hout, Café de Keyzer en Galerie café Leidse Lente. De artiesten die meedoen zijn: Robert van Hemert, Rick Melissen, Eddie Wester, Christa Kerdijk, Anton Kwantes, Dave Groenendijk, John van Tongeren, Michel Heeren, Tante Annie, Schering & Inslag, Wendy Woop, Leidsche Henky, Jan Coppens, Duo Levensvreugde, Hugo Choufour en Armand Fuchs. De optredens beginnen om 20.30 uur en eindigen om 23.05 uur. Daarna volgt het juryberaad en de uitslag. Toegang is gratis

Finale Leidse Schouwburg
Zes van de zestien artiesten worden door een deskundige jury van Leidse muziekkenners geselecteerd voor de finale in de Leidse Schouwburg op 9 december 2017. Kaarten voor de finale zijn al te koop via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. Een bekende artiest zal zijn opwachting maken tijdens het juryoverleg.

Organisatie
De organisatie van het festival is in handen van Frank van Leeuwen bijgestaan door een team van kundige organisatie-tijgers George Odijk, Bart in 't Veld en Willem Kiewiet de Jonge. Het festival wordt ondersteund door gemeente Leiden, Fonds 1818, WOZ fonds en de Leidse Schouwburg.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de voorronde en de finale en de artiesten op www.levenslied.nl


Zoekwoorden:

Deel: ' Voorronde Leids Festival van het Levenslied '
Lees ook