Productschap Wijn

Nieuws

Santa Rita Master of South American Wines 2003

P E R S B E R I C H T

SANTA RITA MASTER OF SOUTH AMERICAN WINES 2003

Viña Santa Rita organiseert dit jaar voor de eerste keer in ons land de Santa Rita Master of South American Wines. De wijnen van dit Chileense wijnhuis zullen samen met andere wijnen uit Zuid-Amerika centraal staan. Sommeliers die werkzaam zijn in de Nederlandse restaurants worden uitgenodigd aan de Santa Rita Master of South American Wines 2003 wedstrijd deel te nemen. In een onderlinge strijd zullen de sommeliers worden getest op hun kennis over de wijnen uit dit verrassende continent, dat momenteel volop in de belangstelling staat.

Seminar Zuid-Amerika
Op 2 december 2002 is het startsein gegeven voor dit evenement tijdens het Seminar Zuid-Amerikaanse wijnen in Kasteel t Kerckebosch in Zeist. Wijnexpert René van Heusden nam in een boeiend relaas zijn toehoorders mee door de wijnlanden in Zuid-Amerika, met nadruk op Chili en Argentinië. Het seminar eindigde met een proeverij van 15 wijnen waarin een levendige discussie over de combinatie-mogelijkheden met verschillende gerechten ontstond.

De voorronde
De sommeliers die meestrijden om de Santa Rita Master of South American Wines, kunnen zich via één van de drie voorrondes plaatsen voor de finale in juni. De eerste is op 31 maart aanstaande in Het Koetshuis te Bennekom. De overige twee selectierondes zijn op 14 april tijdens Limburgia Gastronomica in Sint Gerlach en op 19 mei in restaurant Le Ciel Bleu te Amsterdam.
De voorronde bestaat uit een test waarin theorie en organoleptische kennis zullen worden getoetst.

De finale
Na de eerste selectieronde worden de sommeliers schriftelijk over hun optreden op de hoogte gebracht. Zes sommeliers zullen tijdens de finale in juni strijden om de titel Santa Rita Master of South American Wines 2003. De winnaar ontvangt daarnaast een reis voor twee personen naar Chili, inclusief een bezoek aan de bodegas van Viña Santa Rita!

Deelname
Bent u sommelier en wilt u deelnemen aan de Santa Rita Master of South American Wines wedstrijd? Neem dan contact op met Wendy Manders van Noordman Wijnimport, tel. 071-5221405 of
e-mail: info@noordmanwijn.nl.
De eerste 50 sommeliers die zich voor de Santa Rita Master of South American Wines wedstrijd aanmelden, ontvangen een Wines of South America informatiedossier!

Niet voor publicatie:
Voor tekst per e-mail en/of beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met: Noordman Wijnimport, Wendy Manders, Postbus 3022, 2301 DA Leiden, tel. 071 - 522 14 05, fax 071 - 521 81 64, info@noordmanwijn.nl


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

Zoekwoorden:

Deel: ' Voorrondes Santa Rita Master of South American Wines 2003 '
Lees ook