Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeentelijke onderscheiding voor Barones Schimmelpenninck van der Oije
Uitgebracht op: donderdag 18 juli 2002

Zaterdag 13 juli om 12.30 uur overhandigt burgemeester Verver een gemeentelijke Roemer aan barones J.M. Schimmelpenninck van der Oije-Beelaerts van Blokland. De uitreiking vindt plaats op Duivenvoorde tijdens een lunch in de Marotzaal ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de barones. De barones krijgt de onderscheiding op grond van haar bijna 40-jarige inzet voor de promotie van kasteel Duivenvoorde.

Barones Schimmelpenninck van der Oije woont sinds 1965 op kasteel Duivenvoorde. Zij is hier op verzoek van de laatste eigenaresse, de freule van kasteel Duivenvoorde, met haar man en kinderen komen wonen. Sinds die tijd gaf zij rondleidingen in het kasteel in 4 verschillende talen. Ook gaf en geeft zij nog steeds veelvuldig interviews aan de pers voor de promotie van Duivenvoorde. De barones voelt zich ambassadrice van Duivenvoorde en beschouwt Duivenvoorde nog steeds als een project van haar echtgenoot en haarzelf. Zij waren er samen aan begonnen, maar door het overlijden van baron Schimmelpenninck van der Oije in 1971 kwam hier een vroegtijdig einde aan. Vanaf 1965 tot 2 jaar geleden deed de barones rondleidingen. Toen brak zij haar schouder en dijbeen en daarna ging het lopen een stuk moeilijker. Wel is zij nog altijd aanwezig op de wekelijkse vergadering en houdt zij zich op de hoogte van de situatie op het landgoed.

De liefde voor het kasteel en het landgoed is overgegaan op haar kinderen. Haar zoon is al 16 jaar bestuurslid van de stichting Duivenvoorde en sinds kort voorzitter en haar jongste dochter geeft rondleidingen.


- einde bericht -

Zoekwoorden:

Deel: ' Voorschoten decoreert Barones Schimmelpenninck van der Oije '
Lees ook