Numico NV

Persbericht

Voorstel tot wijziging in de Raad van Commissarissen van Numico

Zoetermeer, 13 januari 2004 ­ De Raad van Commissarissen van Koninklijke Numico N.V. zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op 6 mei 2004, voorstellen de heer Barrie M. Spelling te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen.
De heer Joost Ruitenberg heeft besloten om ­ na een periode van 8 jaar ­ aan het einde van zijn benoemingsperiode in mei 2004 af te treden als lid van de Raad van Commissarissen.

Barrie M. Spelling (59), met Britse/Amerikaanse nationaliteit, was tot eind 2002 President en Corporate Officer Global Oral Care van Colgate-Palmolive Company, New York. Colgate-Palmolive is een wereldwijd opererende onderneming in consumentenproducten met marktleiderschap in persoonlijke verzorgingsmiddelen, huishoudelijke producten en huisdierenvoeding met een omzet van circa USD 9 miljard in 2002. Barrie Spelling was - na diverse internationale managementposities bekleed te hebben in Europa en de Verenigde Staten - verantwoordelijk voor de divisie mondverzorgingsproducten, de belangrijkste sector van Colgate-Palmolive, met een omzet van USD 3,7 miljard.

Rob Zwartendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Numico: "Wij zijn zeer verheugd dat Barrie Spelling zich bereid heeft getoond, toe te treden tot de Raad van Commissarissen. Zijn kennis en wereldwijde ervaring op het gebied van consumentenproducten en met name mondverzorging, zal met name onze divisie Babyvoeding kunnen ondersteunen op het gebied van "fast moving" consumenten- en medische producten. Deze benoeming is tevens een belangrijke volgende stap in de internationalisering van de Raad van Commissarissen. Ook willen wij graag Joost Ruitenberg bedanken voor zijn toewijding en waardevolle ondersteuning gedurende de laatste acht jaar."

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).
---
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met:

Kon. Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Kon. Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0375


---- --

Deel: ' Voorstel tot wijziging in de Raad van Commissarissen van Numico '
Lees ook