Unieke voorstelling live op internet

Zaterdag 24 juli vanaf 20.30 uur zal vanuit het Grand Theatre in Groningen de voorstelling Con Moto live worden uitgezonden op internet. De uitzending wordt verzorgd door tmade.tv, een initiatief van het Groninger total media bedrijf T-made.

'Con Moto' van de Amsterdamse klankkunstenares Yntse Vugts is een choreografie en compositie voor twee trapeze-artiesten, een performer, een zangeres, een cameraman en een pianist. De compositie wordt door de choreografie bepaald: de bewegingen produceren geluiden, klanken. Uitgangspunt is het synesthetische principe, het verschijnsel van zintuiglijke verschuivingen: klanken zien en kleuren horen. "Gecomponeerde beelden, gefilmde klanken, een overvoering van het optische in acoestische zin en omgekeerd." (Markus Payer in de Frankfurter Allgemeine Zeitung naar aanleiding van Yntse Vugts eerdere productie 'In Air (B)inär' uit 1996).

De geproduceerde beelden en geluiden zullen ook worden uitgezonden op het internet. De kijker is als het ware aangesloten aan de in de zaal aanwezige apparatuur, waardoor het beeld afwisselend blijft. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de zogeheten Real-Player, die de kijker moet hebben om te kunnen kijken. Dit is een gratis programma waarmee men films kan bekijken op het internet, zonder erg lang te moeten wachten tot de gehele film is ingeladen.

T-made is een unieke dienstverlenende organisatie met 35 medewerkers in dienst. Binnen t-made werken ervaren marketeers en reclamemensen, een ultramoderne Internet-provider (InterNet Noord, de eerste ISO-gecertificeerde internetprovider ter wereld), multimedia- en E-commerce specialisten en internationale IT-juristen. De directie wordt gevormd door Gijs H. Hoogerkamp en Max F. de Zee. Internetsite: http://www.tmade.nl.

Tmade.tv is een initiatief van Tmade - total media consultants. Via deze website zullen regelmatig live-uitzendingen te volgen zijn van diverse (culturele) activiteiten in het gehele land. Tevens kan men er oude uitzendingen bekijken. Recentelijk heeft tmade.tv al de Open Nederlands Kampioenschap Bobstarten te Groningen en Nederlands eerste internetpreek uitgezonden.

tmade.tv vindt u op het adres: http://www.tmade.nl/tv

Meer informatie:

Folkert de Jong

e-mail: tv@tmade.nl

tel: 050 3188000

Deel: ' Voorstelling 'Con Moto' live op internet '
Lees ook