Anti Racisme Informatie Centrum


Dodemansheuvel


11 februari 1999

Bibliotheektheater
Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Berlijn, kort na de Eerste Wereldoorlog. Een jonge vrouw bereidt zich voor op haar proces. Rosa zit gevangen omdat ze een moord heeft gepleegd, waar ze nu ontoerekeningsvatbaar voor verklaard wil worden. Ze repeteert het pleidooi dat ze morgen ter verdediging zal houden voordat de rechters het doodvonnis over haar uit zullen spreken. Haar betoog wordt een schrijnend levensverhaal, een klacht tegen een samenleving die oorlog gebruikt om zichzelf ten koste van menselijkheid te willen rechtvaardigen.

De voorstelling wordt gespeeld door een actrice en twee musici. Als muziek worden fragmenten gebruikt uit het oevre van de Russische componiste Sofia Gubaidulina, één van de meest toonaangevende vertegenwoordigers van de hedendaagse muziek. De tekst is van Thomas Brasch, toneelschrijver uit voormalig Oost-Berlijn. Brasch is een geëngageerd schrijver die vker een vrouw in het middelpunt van zijn werk plaatst om zijn eigen woede en gevoel van onrecht te laten spreken. Rosa wordt gespeeld door Dieke de Vries (Theater van de Koude Grond).

Aanvang: 20.30 uur
Toegang: fl. 17,50 / CJPPas 65/R'dam Pas: fl. 15,- Informatie: Bibliotheektheater, Herma van Boven, tel. 010 - 28 16 258

Deel: ' Voorstelling 'Dodemansheuvel' in Rotterdam '
Lees ook