Gemeente Tilburg


21-12-99

Voorstelling 'Geweld ... Nee' langs Tilburgse scholen

Succesvol project in Leeuwarden doet 124 klassen in voortgezet onderwijs aan

Als vervolg op de actie 'Loop jij wapenvrij' start in het jaar in 2000 een reeks theatervoorstellingen op Tilburgse scholen. Alle derdeklassers in het voortgezet onderwijs krijgen dan een indringende voorstelling in de klas te zien, gevolgd door een nabespreking en een rollenspel. Ook voor de ouders wordt desgewenst per school een avond ingepland. Het project duurt een half jaar.
De kosten voor het project, dat 124 klassen gaat aandoen met drie professionele acteurs, bedragen fl 167.000, die voornamelijk betaald worden uit de diverse veiligheidsbudgetten van de gemeente.

Bestrijding van zinloos geweld is één van de speerpunten uit het Algemeen Beleidsplan. Doel van dit project is om leerlingen bij te brengen dat er bij gewelddadige incidenten drie partijen zijn: daders, slachtoffers en omstanders. De voorstelling wil hen bewust maken van de vaak verstrekkende gevolgen van geweld. Ook krijgen ze inzicht wat ze zelf kunnen doen om geweld te vermijden of de gevolgen ervan te beperken.

De voorstelling, Geweld ... Nee, wordt momenteel uitgevoerd op scholen in Leeuwarden en omgeving. Twee proefvoorstellingen in november 1999 verliepen succesvol. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten om Geweld ... Nee ook naar Tilburg te halen. Hiervoor zullen in januari acteurs uit Tilburg en omgeving worden geworven en opgeleid, zodat in de loop van het jaar met de voorstellingen gestart kan worden. De verwachting is wel dat de scholen bereid zullen zijn om zelf ook een financiële bijdrage te doen.

Deel: ' Voorstelling 'Geweld ... Nee' langs Tilburgse scholen '
Lees ook