Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, februari 2013
Aan: Redactie kunst/agenda

___________________________

LIEDJES VAN LOUIS DAVIDS
een productie van het Nederlands Komedie Theater

'Liedjes van Louis Davids' is terug!

En wel op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart in het Apollofirst theater in Amsterdam!

Vier jonge, veelbelovende theatermakers gaan ieder op hun eigen manier aan de slag met de liedjes van Louis Davids. Deze liedjes vormen de basis van het theaterprogramma.

Spel Mirthe Bron, Danny van Zuijlen, Janneke Rinzema Muzikale leiding Paul Maassen
Regie Ton Offerman

Voorstelling
Een muzikale ode aan Louis Davids, de eerste kleinkunstenaar van Nederland. Bij zijn overlijden in 1939 laat hij een oeuvre na uit alle facetten van het vak: film, cabaret, revue en variété. Dit alles wordt gespeeld door een verrassende combinatie van jonge theatermakers en in een moderne variétéstijl, wat het programma een modern en fris karakter geeft. Naast de liedjes is er ook aandacht voor de achtergrond van de teksten en zijn makers. Geniet u van de schitterende hoogtepunten uit zijn onverwoestbare en onvergetelijke repertoire waaronder 'Zandvoort bij de zee', 'De voetbalmatch', 'Het hondje van Dirkie', 'Een reisje langs de Rijn', 'De kleine man' én natuurlijk liedjes uit "De Jantjes".

Amsterdam

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart speelt 'Liedjes van Louis Davids' in het Apollofirst Theater, Apollolaan 8 te Amsterdam. De toegang bedraagt 22,- en men kan reserveren via tel 020 - 6 79 79 71 of via www.theater.apollofirst.nl

Stichting Nederlands Komedie Theater
Stichting Nederlands Komedie Theater is een productiebureau dat zich richt op het maken van komedies, kluchten en andere lichte voorstellingen. De organisatie bestaat uit jonge, veelbelovende theatermakers die met en voor elkaar voorstellingen maken. Deze voorstellingen spelen door het land of zijn op een vaste locatie.

Publieksinformatie
Publiek kan contact opnemen bij de kassa van het theater of via www.allemaalkomedie.nl

Deel: ' Voorstelling 'Liedjes van Louis Davids' is terug '


Lees ook