Subject: Studium Generale: Anna Karenina Reply-to: f.spoel@asv.oos.eur.nl
X-pmrqc: 1

PODIUM

ANNA KARENINA

Van alle romanheldinnen uit de westerse literatuur is Anna Karenina één van de beroemdste. Het boek Anna Karenina van de Russische schrijver Leo Tolstoi is door het RO Theater bewerkt tot een theatervoorstelling waarin een even belangrijke rol is weggelegd voor de persoonlijke worsteling van de landheer Konstantin Dmitrisj Lewin als voor de levensloop van Anna Karenina. De maatschappij waarin dit alles zich afspeelt wordt geschetst als een reusachtige kermis der ijdelheden, waaraan de mens zich echter niet kan onttrekken.

In deze bijeenkomst op het podium wordt de regisseur Guy Cassiers geïnterviewd door Edwin Thus, student KCW, over zijn intentie met Anna K. Dramaturg Carel Alphenaar bewerkte het boek tot een toneelvoorstelling. Hij vertelt over zijn opvattingen over Anna en Lewin en het proces van bewerken. De filosoof Awee Prins zal ingaan op de Russische literatuur uit de 19e eeuw vanuit het perspectief van de verveling. De informatieve gedeelten zullen worden opgeluisterd met optredens van de Russische bajanspeler Arkadi Gankin en zangeres Marina Belate.

De voorstellingen worden gespeeld vanaf 24 feb. t/m 15 mei 1999. Studenten kunnen tryouts (24, 25 en 26 feb.) van Anna Karenina van het RO Theater bezoeken voor de unieke prijs van f7,50 en voorstellingen voor f15,- (Reserveren 010-4047070). Voor de overige bezoekers kost het f35,-, maar wie op deze avond aanwezig is, kan een kortingsbon van f5,- krijgen!

Donderdag 4 februari, 20:00 uur
Erasmus Universiteit Rotterdam, complex Woudestein, hoogbouwrestaurant 'De Etude', Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam - Gratis toegankelijk - Informatie: Studium Generale 010-4081144 - stg@stg.oos.eur.nl - www.eur.nl/studium

Fedde Spoel
Studium Generale
Kamer H5-13
Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738

3000 DR ROTTERDAM
Telefoon: (31 10) 408 1144
https://www.eur.nl/studium

Deel: ' Voorstelling RO Theater Anna Karenina '
Lees ook