Gemeente Rijswijk

Voortgang werkzaamheden Lindelaan en Ravesteijnplein

Rijswijk,

Eind maart jl. zijn omvangrijke reconstructiewerkzaamheden op het Hendrik Ravesteijnplein en het aangrenzende gedeelte van de Lindelaan van start gegaan.
Het doel van deze reconstructie is tweeledig; groot onderhoud aan de weg en het verbeteren van de winkelomgeving. De werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden van de rijbanen,
herstratingswerkzaamheden van de trottoirs en de fietspaden, het plaatsen van vijf ondergrondse afvalcontainers, het vervangen van verkeerslichten en het herstraten van een groot deel van het parkeerterrein op het Hendrik Ravesteijnplein.
Als gevolg van de werkzaamheden geldt voor autoverkeer dat gedurende een lange periode slechts eenrichtingsverkeer mogelijk is op dit deel van de Lindelaan. Het werk wordt in fasen uitgevoerd en per fase verschuift het weggedeelte waarop eenrichtingsverkeer is ingesteld. Gedurende twee korte perioden zijn delen van de Lindelaan voor al het autoverkeer afgesloten.
Inmiddels zijn enkele voet- en fietspaden op de Lindelaan opnieuw betegeld. In week 20 en 21 zijn twee zijstraten, te weten de Jan Tooroplaan en Jan van Polanenstraat herstraat.
De planning van de werkzaamheden is één maand opgeschoven. Dit komt doordat de bestaande wegfundering van de Lindelaan niet sterk genoeg bleek te zijn waardoor deze nu volledig moet worden vervangen. Daarnaast speelt mee dat van half juni tot half juli de Geestbrugweg is afgesloten voor het verkeer in verband met werkzaamheden aan de trambaan. Om al te grote verkeersproblemen te voorkomen dienen de Lindelaan en de Geestbrugweg niet gelijktijdig te worden afgesloten. Door de afstemming tussen beide werkzaamheden is de Lindelaan tijdens de bouwvak geopend voor verkeer in beide richtingen.

Op maandag 27 mei gaat de volgende fase van start. Dan wordt de rijbaan van de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Jozef Israëlslaan vervangen. Dit wegvak wordt dan voor alle verkeer afgesloten. Op vrijdag 31 mei wordt ook het deel op de Lindelaan tussen Jozef Israëlslaan en Lindelaan nr. 100 afgesloten. Op die dag wordt het asfalt op dit wegvak verwijderd.
Aan het eind van die vrijdag wordt het gehele weggedeelte gedurende het hele weekend opengesteld voor doorgaand verkeer. Parkeren is echter niet toegestaan; doordat het wegdek is weggefreesd ligt dit tien centimeter lager dan de parkeervakken. Door dit hoogteverschil is het ook niet mogelijk om vanaf de Jozef Israëlslaan de Lindelaan op te rijden. Een ander gevolg is dat de bussen tijdelijk op de rijbaan halteren omdat ze de haltes niet kunnen bereiken. Op maandag 3 juni (week 23) wordt de Lindelaan tussen huisnummer 100 en de Jan Tooroplaan opnieuw afgesloten om de weg te kunnen asfalteren en van tijdelijke belijning te voorzien. Dat wordt afgerond op dinsdag 4 juni.

Het werk gaat op woensdag 5 juni verder op de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Burgemeester Elsenlaan. In dat deel is autoverkeer alleen maar mogelijk in de richting van de Generaal Spoorlaan. De aanleg van de fiets- en voetpaden alsmede parkeerstroken duurt tot en met vrijdag 19 juli (week 29).
Tijdens de bouwvak is de Lindelaan vervolgens weer open voor verkeer in beide richtingen.

Op maandag 19 augustus start het werk weer (week 34). De Lindelaan wordt dan opnieuw afgesloten tussen de Jan Tooroplaan en de Burgemeester Elsenlaan. Op maandag 26 en dinsdag 27 augustus is ook het deel van de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Rembrandtkade afgesloten; het hele deel tussen de Burgemeester Elsenlaan en de Rembrandtkade wordt dan van nieuw asfalt en/of nieuwe belijning voorzien.

Tot slot wordt een groot deel van het middenvak van het parkeerterrein voor de winkels aan het Hendrik Ravesteijnplein opnieuw bestraat. Ook de voetpaden voor de winkels worden van een nieuwe tegelbestrating voorzien. Verder worden er twee groepen met in totaal vijf ondergrondse vuilniscontainers voor de supermarkt aangelegd. Volgens planning wordt deze laatste fase midden september afgerond.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Voortgang werkzaamheden Lindelaan en Ravesteijnplein Rijswijk '
Lees ook