RPF

Nieuwe voorzitter wil imago politiek verbeteren

Hans Valkenburg voert RPF-jongeren aan

(persbericht RPF-Jongeren, 24 april 1999)

Hans Valkenburg (26) is zaterdag op de ledenvergadering van de RPF gekozen als voorzitter van de RPF-jongeren. Hij volgt Gerdien Rots op, die deze functie twee jaar vervulde.

De nieuwe voorzitter is dit jaar afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar hij bedrijfswetenschappen studeerde. In september begint hij met een postdoc-Filosofie. In de tussentijd werkt hij als onderzoeker bij Twijnstra Gudde. Hij woont in Veenendaal, komt daar oorspronkelijk ook vandaan en is lid van een evangelische gemeente. Hij is al lang lid van de RPF-jongeren, maar besloot onlangs zijn lidmaatschap in een actieve en enthousiaste deelname om te zetten. Daarom meldde hij zich als kandidaat voor het voorzitterschap. Het bestuur stelde hem vervolgens voor aan de vereniging.

Hans Valkenburg ziet het als zijn missie om de RPF-jongeren ,,beter te profileren''. Volgens hem kampen de RPF-jongeren met een rechts en conservatief imago, terwijl ze zich juist heel actief inzetten voor het milieu en voor een sociale samenleving. Dat doen ze vanuit bijbelse normen. "We willen duidelijk maken dat onze standpunten praktisch zijn en een verfrissend alternatief vormen voor de maatschappij."

De RPF-jongeren tellen 1800 leden. Het bestuur bestaat uit negen leden, die gemiddeld zo'n twee jaar in functie blijven.

Deel: ' Voorzitter RPF-jongeren wil imago politiek verbeteren '
Lees ook