Carros

Autofabrikanten leggen productie stil

(03 oktober 2001)

De autofabrikanten Volkswagen en Fiat nemen voorzorgsmaatregelen vanwege de wereldwijde economische terugval. Zo legt Volkswagen de productie in Wolfsburg en Emden een week lang stil.

Dit betekent dat er de eerste week van oktober 13.000 Volkswagens minder van de band zullen rollen. Naast de fabrieken in Duitsland, is ook de productie in de grootste Volkswagenfabriek van Brazilië, Sao Paulo, voor tenminste tien dagen stilgelegd. Ook zal er in de eerste week van volgende maand in geen enkele fabriek worden overgewerkt. Fiat volgt het voorbeeld van Volkswagen. De Italiaanse autofabrikant heeft de productie in de fabriek in Minas Gerais, Brazilië, voor een week stilgelegd.
De reden voor de productiestop bij deze twee autofabrikanten is van economische aard. Aangezien de wereld een algehele economische terugval beleefd is als gevolg hiervan ook de vraag naar nieuwe autos dalende. Om niet met een voorraadoverschot aan het eind van het jaar te zitten, hebben Volkswagen en Fiat deze maatregelen getroffen.

Bron: Zibb.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Voorzorgsmaatregelen autofabrikanten Volkswagen en Fiat '
Lees ook