Vopak NV

Vopak verwerft terminal belangen van GATX in Azië

Rotterdam, 20 augustus 2001

Koninklijke Vopak N.V. heeft met GATX Corporation in Chicago overeenstemming bereikt over de acquisitie van een aantal terminal belangen in Azië.

Het gaat om het 50 procent belang in GATX Terminals (Jurong) Pte. Ltd. in Singapore met een opslag capaciteit van 152.000 m3. Via deze onderneming, waarin tevens de Port of Singapore Authority en Jurong Town Corporation participeren, zal Vopak indirect een 30 procent belang verwerven in Kertih Terminal in Maleisië (capaciteit 395.000 m3) en een 60 procent belang in de Chinese Shandong Lanshan Terminal (capaciteit 96.000 m3).

Tevens verwerft Vopak een 40 procent belang in Nippon GATX Co. Ltd. Deze Japanse organisatie heeft drie chemische terminals in Kawasaki, Kobe en Yokohama met een gezamenlijke capaciteit van 136.000 m3.

Deze transacties passen in de strategie van Koninklijke Vopak N.V. om haar positie in Azië verder te versterken door selectieve investeringen in bestaande kernactiviteiten. De acquisitie van de terminal in Singapore stelt Vopak in staat om in deze 'hub-locatie' volledig geïntegreerde logistieke diensten aan de chemische industrie aan te bieden. Voorts versterkt het de positie in Singapore, waar Vopak reeds diverse activiteiten ontplooit met haar terminal in Sebarok (voornamelijk petroleum producten) en de industrial terminal Sakra (voornamelijk chemische producten).

De samenwerking met Petronas, de Maleisische Staatsoliemaatschappij, in de Kertih terminal geeft Vopak toegang tot dit belangrijke en unieke chemische complex in Maleisië.

Door het belang in de Japanse joint venture met Nippon Express en Nagase verwerft Vopak een positie in drie chemische productie locaties in Japan.

Vopak verwacht dat deze transacties reeds in de tweede helft van dit jaar een beperkte positieve bijdrage zullen leveren aan het resultaat.

Profiel Vopak
Als marktleider biedt Vopak over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van tankopslag bedrijven, tankers en tankcontainers en een Noord - Amerikaans en Europees netwerk van distributiecentra. Vopak: de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Voor nadere informatie:
Koninklijke Vopak N.V.

Corporate Communication
Michiel van Ravenstein
Telefoon : 010 - 4002777

Investor Relations
Bart van Dam
Telefoon : 010- 4002716

E- mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com

Deel: ' Vopak verwerft terminal-belangen van GATX in Azië '
Lees ook