Persberichten - 30/01/2003

VPK Packaging Group breidt haar handelsactiviteiten in Nederland verder uit door de acquisitie van Maasbach Verpakkingen B.V.

Groepsomzet 2002 stabiliseert op 363 mio euro.

VPK Packaging Group, gespecialiseerd in de productie en distributie van verpakkingen op basis van gerecycleerd papier, heeft per 1 januari 2003 alle aandelen van het bedrijf Maasbach overgenomen. Hierdoor kan VPK Packaging Group haar gespecialiseerde handelsactiviteit gericht op nichemarkten verder uitbreiden en haar toonaangevende rol als ideale logistieke partner nog meer versterken.

VPK Packaging Group is eigenaar geworden van Maasbach Verpakkingen B.V. gevestigd te Krimpen aan den IJssel. Maasbach is marktleider in het verhandelen van verpakkingen voor de vleesindustrie en is bijgevolg complementair aan de twee andere handelsbedrijven van VPK Packaging Group in Nederland met name Handelsmaatschappij Ons Belang (Noordwijkerhout) , dat de belangrijkste leverancier is voor de bloemen- en bloembollenmarkt en Twinpack (Barneveld) dat zich vooral richt op verpakkingen voor kippen en eieren. De omzet van Maasbach bedroeg in 2002 3,6 mio euro en het bedrijf stelt 9 mensen te werk. De geconsolideerde omzet van de gespecialiseerde distributie zal in 2003, mede dankzij deze acquisitie, meer dan 50 mio euro bedragen. Het is de bedoeling om deze activiteiten ook in België en Frankrijk verder uit te bouwen.

VPK Packaging Group is in 3 jaar tijd geëvolueerd van een productgerichte organisatie naar een service organisatie waarbij naast het product dat wordt geproduceerd zeer veel aandacht gaat naar de specifieke noden van de klanten op het vlak van verpakkingsbehoeften, bedrukkingen, supply chain, JIT leveringen De totale dienstverlening aan de klant wordt gebundeld in het VPK Packaging Solutions® concept.

VPK Packaging Group realiseerde in 2002 een geconsolideerde omzet van 363 mio euro. Dit betekent een status quo ten opzichte van 2001 wat in de huidige conjunctuur als een mooie prestatie mag worden beschouwd. De resultaten van VPK Packaging Group zullen op 25 maart 2003 na beurstijd worden bekendgemaakt.

VPK Packaging Group, genoteerd op Euronext Brussels, beschikt over 2 papierfabrieken, 9 golfkartonfabrieken voor de productie van transportverpakkingen in België, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië, 1 massief karton verwerkend bedrijf en 4 hulzenbedrijven. De huidige verpakkingsdivisies van de groep hebben een gecumuleerd papierverbruik van 400.000 ton per jaar. VPK Packaging Group telt meer dan 2.400 medewerkers gespreid over 5 landen.

Bron: VPK Packaging Group Provider: Euronext Brussels

Zoekwoorden:

Deel: ' VPK Packaging Group breidt haar handelsactiviteiten in Nederland ver.. '
Lees ook