Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.05 uur
Vrachtwagen kantelt in de Amstel

DE HOEF Op woensdagmorgen 29 augustus reed een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mijdrecht met zijn vrachtwagen over de Ruigekade in de richting van de De Hoef. Op een gegeven moment haalde hij een groep fietsers in en raakte aan de linkerkant van de weg met de wielen in de berm. Hij reed daarbij over een aantal betonnen markeringsblokken waardoor de vrachtauto kantelde en boven het water van de Amstel bleef balanceren.

Door getuigen werd de vrachtwagen door middel van spanbanden vastgelegd aan een aantal bomen. De chauffeur bleef ongedeerd en de lading, bestaande uit kleding en elektrische apparatuur, liep waterschade op. De vrachtwagen raakte aan de rechterzijde beschadigd en moest worden weggetakeld.

Aanrijding letsel

LINSCHOTEN Op woensdagmiddag 29 augustus reed een 91-jarige inwoner van Linschoten met zijn fiets de kruising op van de Engherzandweg met de Reinaldaweg. Kennelijk zag hij daarbij een personenauto bestuurd door een 30-jarige inwoner van Kamerik over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser via de motorkap en de voorruit van de auto op het wegdek terecht kwam. Het slachtoffer werd met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden.

Deel: ' Vrachtwagen kantelt in de Amstel '
Lees ook