---

dcp_2110

Eénmans-actie bij Amerikaanse ambassade

Den Haag, 17 oktober 2001 - Rond 12:00 uur heeft vredesactivist Rob Boogert zich vastgeketend aan de dranghekken voor de Amerikaanse ambassade in Den Haag.

Onder het motto "Oorlog is ook terreur" protesteerde hij daarmee tegen de voortdurende bombardementen op Afghanistan.

Hij ketende zich vast omdat hij anders direct verwijderd zou worden. Burgemeester Deetman van Den Haag heeft op 8 oktober namelijk voor onbepaalde tijd demonstraties verboden bij verschillende ambassades, waaronder de Amerikaanse.

"Juist in deze tijd van oorlog en terreur is de vrijheid van meningsuiting en demonstratie een belangrijk goed in onze democratie. Inperking van dit recht door het verbod van burgemeester Deetman is onacceptabel en in strijd met de grondwet." aldus Boogert.

Opmerkelijk is dat in Amsterdam nog steeds acties toegestaan worden bij het Amerikaanse consulaat. Op 15 oktober vond hier nog een 'brood-dropping' plaats.

Boogert hield zijn actie in aansluiting op de persconferentie van Platform Tegen de 'Nieuwe Oorlog' in Den Haag over de landelijke demonstratie a.s. zaterdag. Na een uur werd hij door de politie losgemaakt van het dranghek en gearresteerd. Boyd Noorda, Socia Media.

Deel: ' Vredesactivist ketent zich vast aan Amerikaanse ambassade '
Lees ook