---
| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Demonstratie/manifestatie in Groningen

PERSBERICHT
Groningen, 8 oktober 2001 - Onder het motto "Wraak is geen oplossing" bewoog zich maandagavond 8 oktober een stoet van ruim 400 demonstranten door de binnenstad van Groningen. Ze protesteerden hiermee tegen de Amerikaanse en Britse bombardementen op Afghanistan.
Tijdens de door het comité 'Stop de Oorlog' georganiseerde manifestatie op de Grote Markt belichtten sprekers verschillende aspecten van de 'oorlog tegen het terrorisme'. Willemijn van der Werf van de organisatie 'Aktie tegen kernwapens' herinnerde aan een uitspraak in de tachtiger jaren van van de toenmalige vakbondsleider Wim Kok: "Geen bommen maar broden". Ze stelde vast dat de aanval op Afghanistan in strijd is met het internationale recht. Frank Slijper van de Campagne tegen Wapenhandel concludeerde dat de wapenindustrie de lachende winnaar is van deze geweldsescalatie. Wapenembargo's voor spanningsgebieden als Pakistan, India, Indonesië en een aantal Golfstaten worden nonchalant van tafel geveegd. Pepijn Brandon van de Internationale Socialisten stelde dat de V.S. oorlogen als in Irak, Servië en Afghanistan niet voert vanuit ethische of humanitaire motieven maar puur uit eigenbelang. Mushin Harakeh vertelde vanuit eigen ervaringen in Libanon dat bombardementen geen oplossing voor conflicten meebrengen. De meeste slachtoffers vallen onder de burgers en de haat wordt slechts gevoed.
De organisatoren van deze demonstratie hebben op donderdag 11 oktober, 20 uur, een bijeenkomst georganiseerd om het comité 'Stop de Oorlog' te verbreden. Plaats: Pand Humanistisch Verbond, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen.

---

Comité 'Stop de Oorlog' Groningen Folkingedwarsstraat 16a Groningen
tel. 050-3133247 / 06-28504778 (Anke) e-mail: stopdeoorlog@freemail.nl

_____
menu | dDH

Zoekwoorden:

Deel: ' Vredesdemonstratie en manifestatie in Groningen '
Lees ook