---
| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Verslag wake Amsterdam

Amsterdam, 8 oktober 2001 - Tussen de 300 en 400 mensen hebben een wake gehouden bij het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in Amsterdam.
Er waren een groot aantal spandoeken en borden en een van de sprekers, de journalist Hans Krikke riep het Amsterdamse gemeentebestuur op om zich actiever tegen de oorlog te verzetten en op geen enkele manier medewerking te verlenen (tijdens de golfoorlog werd de Amsterdamse haven bijvoorbeeld gebruikt om munitie over te slaan).
Tevens werd aangekondigd dat de wake in ieder geval de komende drie dagen voortgezet zal worden. Morgen (dinsdag), woensdag en donderdag om 19.00 op het Museumplein, dus. Ook werd een een bijeenkomst aangekondigd op 17 oktober om een breed Amsterdams platform tegen de 'nieuwe oorlog' op te richten. Het tv-journaal van 22.00 maakte weliswaar melding van protestbijeenkomsten in 11 steden in Nederland, doch meende daarbij te moeten melden dat "er niet veel mensen waren" (oid, ik citeer uit mijn hoofd). Voor zover bekend is er in Nederland nog geen enkele demonstrant gesignaleerd die voor de oorlog was. (Kees, XminY)

Deel: ' Vredesdemonstratie in Amsterdam '
Lees ook