---
| De Vredessite / Nieuws 2001 |

Verslag demonstratie Tilburg

Maandagavond 8 okt. kwamen in Tilburg om 19 uur zo'n vijfendertig mensen met borden en leuzen en een boel motivatie bijeen om te protesteren tegen de oorlog.
Ter plekke werd overlegd: gaan we staan, of gaan we lopen? Democratisch als we zijn (kom daar eens om bij Bush en Kok), hebben we daar over gestemd, en een grote meerderheid wilde lopen. Het werd in het geheel geen stille tocht.
"Oog om oog - iedereen blind", begon het. "Geen bommen en raketten, maar voedselpakketten", werd het algauw. "George Bush moordenaar, Wim Kok huichelaar" werd al snel gevolgd door "George Bush, we know you - you daddy was a killer too" (import uit Genua). "Wat willen we? Vrede? wanneer willen we dat? Gisteren! Voor wie? Voor iedereen!" "Een twee drie vier - wij willen geen racisme hier; vijf zes ze-ven, laat de Afghanen leven", werd de uitsmijter.
Een politiebusje was al op de verzamelplek aanwezig, en dook her en der op de route op, wat het enthousiasme van de demonstranten in het geheel niet verminderde (het was nogal lachwekkend: "kijk daar zijn ze weer...")
Tot aan vanavond was Tilburg tegen Oorlog nog maar een naam. Sind vanavond is het een anti-oorlogsgroep met meer toekomst dan die oorlog zelf.
Komende donderdagavond 19 uur staan we weer op de Heuvel in Tilburg. Komt in groten getale en verspreid het nieuws verder! Peter
Tilburg tegen Oorlog
06-12644753

Zoekwoorden:

Deel: ' Vredesdemonstratie in Tilburg '
Lees ook