Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-09-2001 Politiebericht; in vrijheid gesteld (RKey; 16.40 u) Maandag, 3 september 2001

Maastricht

Maastricht; in vrijheid gesteld
De politie heeft vandaag een 47-jarige man uit Aken (D) voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht. Die heeft de Akenaar, een vriend van het afgelopen zondag verdronken 47-jarige slachtoffer (eveneens uit Aken) vanmiddag in vrijheid gesteld. Uit het onderzoek naar de verdrinkingsdood in de Maas (ter hoogte van de Kobesweg in Maastricht) afgelopen zondagnacht van een 47-jarige Akenaar, is niet gebleken van enig misdrijf. Vermoedelijk dat het slachtoffer bij het zwemmen is verdronken.

Het 47-jarige slachtoffer uit Aken was zaterdag samen met een vriend naar Maastricht gekomen om te gaan vissen, hetgeen zij wel vaker deden. Afgelopen zaterdag op zondagnacht, bij het zwemmen in de Maas (ter hoogte van Kobesweg) is hij verdronken. Politie en brandweer deden na de melding van diens vermissing diverse pogingen het slachtoffer op te sporen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een helikopter (Korps Landelijke Politiediensten), een politiehond en duikers van de brandweer. Die vonden uiteindelijk het slachtoffer onder water. Omdat er onduidelijkheden waren in de verklaringen van zijn vriend, werd die in het belang van een onderzoek ter vaststelling hetgeen er precies gebeurd was, aangehouden. Van enig misdrijf is niet gebleken waarop de man vandaag dan ook in vrijheid is gesteld.

Deel: ' Vriend verdronken man uit Aken in vrijheid gesteld '
Lees ook