Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO246
Datum: 3 november 1999

Vrienden NME organiseren excursie Oranjeplassen

Sinds enige tijd is er in Maassluis een groep vrijwilligers actief als "Vrienden van het NME". Zij houden zich, met als uitvalsbasis het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (NME) aan de Havenstraat 2, bezig met volwasseneneducatie op het gebied van natuur en milieu. In de toekomst zullen zij lezingen, cursussen, excursies en nog veel meer gaan organiseren met natuur en milieu in de hoofdrol. De eerste activiteit is al gepland en wel op zaterdag 13 november 1999. Belangstellenden kunnen op die dag mee met een excursie naar het Oranjeplassengebied ten westen van Maassluis.

Vogelexcursie
Wie geïnteresseerd is om op zaterdag 13 november deel te nemen aan de excursie over de vogeltrek en het belang van de Oranjeplassen, wordt verzocht zich van tevoren aan te melden. Dat kan bij het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek, of telefonisch via nummer 5931931. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.
Er wordt op 13 november 's ochtends om 9.30 uur verzameld in de kantine van manege "De nieuwe Oranjehoeve" aan de Schenkeldijk 50. Daar wordt gestart met een kopje koffie of thee. Om 10.00 uur vertrekt de groep belangstellenden vervolgens onder leiding van gids Johan van de Berg van het Zuidhollands Landschap naar de Oranjeplassen. Naar verwachting zal er om ongeveer 12.00 uur worden teruggekeerd bij de manege. Aangeraden wordt om een verrekijker mee te nemen en laarzen aan te trekken.

Laatste wijziging: 03 November 1999

Deel: ' Vrienden NME organiseren excursie Oranjeplassen '
Lees ook