VRIJE AKADEMIE DELFT ORGANISEERT EEN TEKEN- EN SCHRIJFWEDSTRIJD

Na alle commotie rond het eind van de eeuw en alle evenementen die de eeuw passend afsloten, nu een moment voor een nieuwe start. Het doemdenken, zo kenmerkend voor het eind van een eeuw, wordt vervangen door een schone lei, een nieuwe begin vol mogelijkheden en uitdagingen.

Als thema voor alle werkstukken halen we inspiratie uit het verleden, het oudste zinnetje Nederlandse poëzie: hebban olla vogala nestas hagunnan - hinase hic enda thu - wat unbidan we nu? (zijn alle vogels aan hun nesten begonnen - behalve ik en jij - waar wachten we nu op?)

Dit eerste stukje Nederlandse literatuur geschreven door een anonieme monnik in het eerste kwart van de twaalfde eeuw moet de inspiratiebron zijn voor alle inzendingen.

Graag willen wij volwassenen uit Delft en omgeving oproepen een eigen visie te maken op bovenstaande tekst.

Alle inzendingen van de wedstrijd dingen mee naar de zgn. VAKWERK-CURSISTEN-PRIJS 2000 en van de inzendingen of een selectie hiervan zal een tentoonstelling/ presentatie worden gemaakt in de Vrije Akademie Delft. Dit jaar staat de inzending open voor geschreven, geschilderde of getekende inzendingen. Een deskundige jury zal de prijswinnaars bepalen. Van de beste inzendingen zal een gedrukte uitgave gemaakt worden. Voorwaarden voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar bij de receptie van de Vrije Akademie.

Deel: ' Vrije Akademie Delft organiseert teken- en schrijfwedstrijd '
Lees ook