Honda HR-V ook als 5-deurs

(23 December 1999)

PERSBERICHT:

Na de introductie eerder dit jaar van de HR-V 3-deurs krijgt dit 'vrijetijdsmodel' gezelschap van een langere 5-deurs variant, waarbij de extra lengte geheel ten goede komt aan de achterpassagiers. De 5-deurs HR-V zal vanaf eind december l999/begin januari 2000 in Nederland verkrijgbaar zijn met dezelfde motoren en in dezelfde uitvoering als de 3-deurs: met 1.6 liter 105 pk sterke motor met tweewielaandrijving handgeschakeld of vierwielaangedreven handgeschakeld of met CVT.

Leveringsprogramma
Met de komst van deze tweede carrosserievariant kan Honda nog beter aan de vraag naar deze auto voldoen. De 5-deurs wordt leverbaar met dezelfde motoren en in dezelfde uitvoeringen als de 3-deurs. De 1.6 liter SOHC motor levert een vermogen van 77 kW/105 pk bij 6.200 tpm. Voorwielaandrijving met handgeschakelde 5-versnellingsbak is standaard maar er kan ook gekozen worden voor 'Real Time' vierwielaandrijving. Dit 'intelligente' systeem drijft alleen de vier wielen aan als extra tractie is vereist. Bij de 4WD versie kan gekozen worden voor een handgeschakelde 5-bak of geavanceerde CVT.

De functionaliteit van vijf deuren
De nieuwe HR-V 5-deurs is 100 mm langer dan de 3-deurs; de wielbasis is eveneens 100 mm langer. De extra lengte is in zijn geheel ten goede gekomen van de achterpassagiers en resulteert in meer zitcomfort. De inhoud van de bagageruimte is met 285 liter (VDA) gelijk gebleven. Grote achterportieren geven een ruime toegang tot de achterbank. De rugleuning van de achterbank is in twee delen (50:50) verstelbaar; drie standen voorover en vier standen achterover (in stappen van 5 graden). Om de verstelfunctie mogelijk te maken is de hoedenplank verbonden met de rugleuning via twee netten. Deze bieden een handige bergplaats voor kleine spullen. Ook exclusief voor de 5-deurs HR-V is een verlengde tunnelconsole met een bergvak en twee bekerhouders voor de achterpassagiers.

Ondanks de grotere lengte verliest de HR-V 5-deurs niets van het speciale, multifunctionele en geavanceerde karakter dat de 3-deurs zo populair heeft gemaakt bij de kopers. Met de 5-deurs richt Honda zich op dezelfde doelgroep, maar nu nog sterker op mensen met jonge kinderen.

Het 5-deurs model biedt hetzelfde uitstekende veiligheidsniveau als de 3-deurs, inclusief Honda's 'New Safety Body technology'. Dit maakt kleinere auto's net zo veilig als grote modellen en biedt ook voetgangers of fietsers extra bescherming. Exclusief voor de 5-deurs is een B-stijl uit twee delen, een C-stijl die doorloopt tot het dak en extra versterking van de stijl/achter-frame verankeringen. Het resultaat is een niveau van torsiestijfheid en buigsterkte dat zelfs hoger is dan dat van de HR-V 3-deurs, met als resultaat nog meer rijcomfort en raffinement. Het 5-deurs model heeft ook extra geluidsisolatie, voor meer comfort achterin.

Het modellenprogramma is als volgt opgebouwd:
3-deurs/5-deurs 1.6 (105 pk) 2WD handgeschakeld 3-deurs/5-deurs 1.6 (105 pk) 4WD handgeschakeld of CVT

Alle HR-V modellen zijn standaard uitgerust met ABS en EBD (Electronic Brake Distribution), SRS-airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, elektrisch verstelbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, hoofd steunen achterin, hoedenplank, verlichte schakelaars voor de elektrische raambediening. De nieuwe 5-deurs heeft en iets gedistingeerdere interieurbekleding dan de 3-deurs.

Belangrijk accessoire voor de HR-V is het Sports Pack dat een fraaie dakspoiler, micro antenne, in kleur gespoten dorpels en 16' lichtmetalen velgen omvat.

Prijzen
1 .6i 2WD handgeschakeld - Fl. 42.490,-
1 .6i 4WD handgeschakeld - Fl. 48.490,- * **
Meerprijs 5-deurs - Fl. 1.500,-
* Standaard inclusief Sports Pack
** Meerprijs CVT: f.3.000,-

(Een in een aantal andere landen aangekondigde versie met met 124 pk VTEC motor wordt vooralsnog niet leverbaar in Nederland)

Zoekwoorden:

Deel: ' Vrijetijdsmodel Honda HR-V als 5-deurs '
Lees ook