Gemeente Stadskanaal

Keywords: Stadskanaal, Onstwedde, Mussel, Musselkanaal, Alteveer, gemeente, Westerwolde, Groningen, Netherlands, Holland, Dutch

Vrijstellingsprocedure uitbreiding Discotheek 'De Fox' te Stadskanaal

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de uitbreiding van discotheek 'De Fox' aan de Hoofdstraat 94 te Stadskanaal.

In het door de heer W. Vos ingediende schetsplan wordt de bestaande oppervlakte van de discotheek (900 m²) uitgebreid met een oppervlakte van circa 630 m².

Een deel van deze ruimte zal worden ingericht als garderobe, een deel als café met dansvloer. Na de verbouwing zal er plaats zijn voor maximaal 1500 bezoekers (is momenteel 1100 bezoekers).

Momenteel bestaat de discotheek uit een disco en een café. De verbinding tussen deze ruimten is te smal. Door de aanbouw wordt een brede gang tussen disco en café gerealiseerd, waardoor de bereikbaarheid wordt verbeterd. Ook zal naast de bestaande ingang een aparte uitgang worden gerealiseerd. De extra zaal is vooral bedoeld om het wat oudere publiek aan te trekken.

Door de verbouw zullen de twaalf parkeerplaatsen komen te vervallen. De bezoekers krijgen echter de mogelijkheid hun auto's te parkeren op de parkeerplaatsen van het bedrijvencentrum achter 'De Fox'.

Doordat het pand van de discotheek gevestigd is in een bouwblok met de bestemming horeca, dat al voor 100% is bebouwd, is het binnen de voorschriften van het bestemmingsplan niet meer mogelijk de discotheek uit te breiden. Omdat de uitbreiding toch past binnen de ontwikkelingen in het gebied Hoofdstraat/ Navolaan heeft het college besloten mee te werken aan een vrijstellingsprocedure.

© Gemeente Stadskanaal

Deel: ' Vrijstelling uitbreiding Discotheek 'De Fox' te Stadskanaal '
Lees ook