Politiebericht Eindhoven 5-09-2001
3e Persbericht 5 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw gewond na poging tasjesroof
Een 67-jarige vrouw uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 16.45 uur gewond geraakt nadat een bromfietser haar tas probeerde te stelen. De vrouw liep in het Winkelcentrum Woensel. Een jongen op een bromfiets pakte haar handtas en probeerde die los te rukken. De vrouw had de draagband van de tas echter stevig om haar hand gewikkeld. Het slachtoffer viel en werd een stukje door de bromfietser meegetrokken. Hierdoor raakte de bromfietser in onbalans en hij liet de tas los. De vrouw liep schaaf- en snijwonden en bloeduitstortingen op aan armen en benen. Ze moest zich in het ziekenhuis onder dokterbehandeling stellen. De dader is een jongen van ongeveer 18 jaar oud, 1.70 tot
1.75 meter groot, korte blonde haren en hij droeg een licht gekleurde jas tot op de heupen.

Eindhoven: Gestolen paspoorten boven water
Woensdagmiddag rond 15.00 uur zijn bij het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven twee Polen (26 en 30 jaar oud) aangehouden. Ze vroegen daar een sofi-nummer aan en gaven daarvoor hun paspoorten af. Die paspoorten bleken niet in orde en de politie werd gewaarschuwd. Op het politiebureau bleek al snel dat de paspoorten afkomstig waren van een partij verouderde modellen die gestolen waren bij een gemeentehuis in het Duitse Saarbrucken. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 51-jarige fietser uit Eindhoven is woensdagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt toen hij op het 18 Septemberplein frontaal werd aangereden door een andere fietser. Die fietsster, een 51-jarige vrouw uit Eindhoven moest uitwijken ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats en kwam op de helft van haar tegenligger. Ze botste frontaal op haar tegenligger. De man is met hoofdletsel opgenomen in het Catharina ziekenhuis.

Eindhoven: Diefstal bromfiets
Woensdagmiddag rond 16.15 uur zijn op de Heezerweg een 16-jarige jongen uit Arnhem en een 19-jarige jongen uit Maarn aangehouden. Zij worden er van verdacht kort daarvoor een bromfiets van een 18-jarige Eindhovenaar te hebben gestolen. De Eindhovenaar stalde zijn brommer bij een supermarkt aan de Heezerweg en toen hij buiten kwam zag hij de twee er met zijn brommer vandoor gaan. De benadeelde wist met behulp van een omstander de twee te volgen. Nadat hij ze even uit het oog verloren was zag hij de twee uit een woning in Gestel naar buiten komen. Ze gingen weer terug naar de Heezerweg. Ze werden herkend en konden daar even later worden aangehouden. Het duo is ingesloten.

Hoogeloon: Vrouw vermist
Sinds woensdagmorgen 9.00 uur wordt in Hoogeloon een 34-jarige vrouw uit die plaats vermist. De vrouw verscheen vanmorgen niet op haar werk. De politie houdt ernstig rekening met de mogelijkheid van een misdrijf. De politie heeft een recherchebijstandsteam van tien rechercheurs geformeerd. Zij zijn gestart met een uitgebreid buurt- en passantenonderzoek in Hoogeloon. In het belang van het onderzoek kunnen nog geen verdere mededelingen gedaan worden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van afdeling de Kempen tel. 0900 8844.

Waalre: Drugs
Woensdagmiddag rond 16.30 uur zijn in de Treeswijklaan in Waalre twee jongens( 15 en 16 jaar oud) uit het Belgische Overpelt aangehouden. De twee gingen er vandoor toen ze politieagenten bezig zagen met een verkeerscontrole. Ze werden achterhaald en al snel bleek dat ze weed bij zich hadden. Uit hun zakken kwamen vijf zakjes met weed te voorschijn ( ruim 12 gram) De rest van hun partij hadden ze in een sloot gegooid. Dat bleek een zak van ongeveer 100 gram te zijn. Het duo is op het politiebureau in verzekering gesteld en hun drugs zijn in beslaggenomen.

Son: Diefstal auto
In Son is in de nacht van dinsdag op woensdag in de Nieuwstraat een witte Opel Kadett met het kenteken YL-56-TS gestolen.

Deel: ' Vrouw gewond na poging tasjesroof in Eindhoven '
Lees ook