Politie IJsselland

Persberichten Zwolle 1
van Vrijdag 21-mei-2004 07:00 uur
tot Zaterdag 22-mei-2004 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---


Beschonken snorfietser

Zwolle - Van vrijdag op zaterdagnacht is op de Dijkstraat een 29-jarige man uit Zwolle aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op een bromscooter. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 610 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Omdat hij geen rijbewijs had kon dit niet worden ingenomen.
(04-060406)


Rijden onder invloed

Zwolle - Op de Potgietersingel is vrijdagavond een 44-jarige bestuurder uit Ermelo aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 395 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.
(04-060340)


Winkeldief aangehouden

Zwolle - In een winkel aan de Nieuwstraat is vrijdagmiddah een 19-jarige winkeldief uit Zwolle aangehouden. De man had twee pantalons weggenomen met een waarde van ongeveer E 190,-. Hij kreeg een dagvaarding plus een transactievoorstel uitgereikt.
(04-060210)


Vrouw hindert treinverkeer en bedreigt politie

Zwolle - Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat er ter hoogte van de Ittersumallee een vrouw op het spoor zou staan, die hierdoor het treinverkeer vertraagde. Zij zou vervolgens door een gestopte trein aan boord zijn geholpen en meegenomen zijn, maar een stukje verder weer uit de trein zijn gelaten of gezet. De vrouw werd liggend naast het spoor aangetroffen en is door de politie meegenomen. Op het politiebureau werd de vrouw gefouilleerd, waarbij ze meteen een schaar trok en de agenten bedreigde. Toen zij weigerde de schaar neer te leggen, is er pepperspray op haar gebruikt. Ze werd aangehouden voor bedreiging.
(04-060146)


Passant krijgt zonder aanleiding klappeneving worden aangehouden. jarige man uit Zwolle mishandeld door twee mannen.

Zwolle - In de Kamperstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Zwolle mishandeld door twee mannen. Het slachtoffer liep met vrienden door de Luttekestraat richting de Kamperstraat. Vervolgens komen de twee verdachten van de Ossenmarkt door dat steegje de Luttekestraat op. Zij roepen wat en het slachtoffer roept wat terug, waarna hij doorloopt. De mannen komen hem echter achterna en in de Kamperstraat krijgt hij van allebei stevige klappen en schoppen. Hij houdt hier o.a. een dikke buil op zijn hoofd aan over. Eén van de twee verdachten, een 21-jarige man uit Zwolle, kan in de omgeving worden aangehouden.

Drie mannen aangehouden voor vandalisme

Zwolle - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie naar de Rembrandtlaan gestuurd, omdat drie mannen hier een gemeenteafvalbak in het water zouden hebben gegooid. In de Gerard Doustraat zag men drie mannen staan, die aan het signalement voldeden. Hierop werden de drie uit Zwolle, van 24, 28 en 23 jaar, aangehouden. Zij zijn op het politiebureau ingesloten.
(04-060409)


Muziekapparatuur in beslag genomen

Zwolle - Naar aanleiding van een herhaalde melding van geluidsoverlast van een woning aan de Ruysdaelstraat, is in de nacht van vrijdag op zaterdag de muziekapparatuur van de 23-jarige bewoner in beslag genomen. De man kreeg tevens een proces-verbaal voor de overlast.
(04-060419)


---- --
Deel: ' Vrouw hindert treinverkeer en bedreigt politie '
Lees ook