Gemeente Hoorn Nunspeet - vrouw (20) opgepakt na zakkenrollen en pinnen

De politie heeft een 20-jarige vrouw uit Joegoslavië aangehouden op verdenking van zakkenrollen en het pinnen van geld met de gestolen pinpas. Een andere Joegoslavische vrouw, waarvan de identiteit bij de politie bekend is, is nog voortvluchtig. Voor haar is een internationaal aanhoudingsverzoek uitgevaardigd.

Het tweetal wordt er van verdacht op 6 februari een 82-jarige vrouw uit Nunspeet, lopend achter haar rolator, te hebben bestolen van haar portemonnee met geld en pinpas. Met smoesjes sprak het duo het slachtoffer aan op de secretaris Boerhoutweg in haar woonplaats en zagen daarbij kans de portemonnee uit haar tas weg te nemen.

De vrouw had kort daarvoor bij de bank gepind. Uit het politieonderzoek kwam vast te staan, dat de beide vrouwen tijdens het pinnen, over de schouder van de 82-jarige hebben meegekeken naar de ingetoetste pincode.

Nadat de twee verdachten de portemonnee, met daarin onder andere de pinpas, op slinkse wijze hadden gestolen, pinde het duo direct een fors bedrag. De 20-jarige blijft ingesloten. De politie kwam de beide vrouwen op het spoor via camerabeelden bij de pintransacties.


---- --

Deel: ' Vrouw in Nunspeet opgepakt na zakkenrollen en pinnen '
Lees ook