Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Maarssenbroek
Vrouw in woning overvallen/
Maarssenbroek, 20 september 1999.

Twee mannen overvallen vrouw.

Een 47-jarige vrouw is op zaterdag 18 september omstreeks 11.00 uur in een woning aan de Spechtenkamp in Maarssenbroek overvallen door 2 mannen. De 2 mannen die accentloos Nederlands spraken, drongen na aanbellen de woning binnen en eisten geld. Zij maakten een portemonnee met enkele honderden guldens en bankpasjes buit. Daarna verlieten zij de woning. Ze zijn kennelijk te voet weggegaan.

Toedracht.

Na aanbellen opent de vrouw de voordeur en ziet een man staan met een plant in zijn handen (een gele bolchrysant). De man duwt de vrouw onmiddellijk de gang in en en werkt haar tegen de grond. Hij bedekt zoveel mogelijk de ogen van de vrouw. Inmiddels is een tweede man de woning binnengekomen. De 2 eisen geld, boeien de vrouw, doorzoeken de woning en nemen een portemonnee weg. Daarna verlaten de daders de woning. Het slachtoffer weet zich te bevrijden en slaat alarm.

Signalementen.

Dader 1 (man met plant): Man, grauwe huidskleur, kortgeknipt verzorgd haar, stevig gespierd figuur, circa 1.90 meter lang, smal toelopende kaak, gekleed in een vale spijkerbroek en een grijs/wit shirt met ronde hals en op de voorzijde een groot rond teken met mogelijk Chinese letters.

Dader 2: Man, mogelijk ouder dan dader 1, droeg een nieuwe spijkerbroek en suede schoenen.

Oproep getuigen.

De politie van district Vecht & Venen stelt een onderzoek in en roept getuigen op die zaterdag 18 september rond 11.00 uur, of op een eerder dan wel later tijdstip, verdachte personen/voertuigen hebben gezien.

Getuigen kunnen kontakt opnemen met bureau Maarssen, tel. 0346-581111.

Zoekwoorden:

Deel: ' Vrouw in woning overvallen in Maarssenbroek '
Lees ook