AutoRai

22-5-2002

Vrouwe Fortuna regeert voor Mitsubishi in Argentinië

Ronde zes in het FIA World Rally Championship, de Rally Argentina, is een van de zwaarste van het seizoen. Delecour ondervond dat aan den lijve, maar McRae scoorde uiteindelijk een mooie achtste plaats.

Aan het eind van dag 1 viel de equipe Delecour/Grataloup uit met een beschadigde wielophanging. Francois koos de verkeerde lijn over een jump, landde op een rotsblok en maakte vervolgens een sierlijke rol. Even leek hij gewoon zn weg te kunnen vervolgen. Dus viel hij officieel niet uit wegens een crash, maar door een kapotte wielophanging. Overigens functioneerde de wielophanging van de Lancer Evo WRC tot dat moment uitstekend, want de tijden die beide Mitsubishis op de verschillende proeven wisten te realiseren, kwamen nagenoeg overeen met die van de Fords. Teammanager Derek Dauncey: Het is jammer dat Francois de rally voortijdig moest verlaten, want hij vond dat de auto na Cyprus enorm was verbeterd. Dat bleek ook uit de tijden. Hij verheugde zich echt op de rest van de rally.

Beetje geluk
Vrouwe Fortuna was Alister McRae en zn bijrijder David Senior aanzienlijk beter gezind. Hij begon dag twee weliswaar vanaf een dertiende positie in het klassement, maar had een beetje geluk met de mist die bij tijd en wijle over de proeven neerdaalde (Schotten zijn bovendien wel gewend aan mist) en hij verloor niet al te veel tijd door een verminderde turbodruk (kapotte slangklem), waardoor hij de dag met uitzicht op een plaats in de toptien kon afsluiten. McRae: De auto is snel op de open proeven met lange, vloeiende bochten waarin je mooie lijnen kunt rijden. Op de langzame secties met krappe bochten verliezen we nog wat tijd.

Eerlijk
De laatste rallydag kende een spectaculair slot door de ijzingwekkende, meervoudige rol van Tommi Makinen (Subaru), die op topsnelheid rijdend (zesde versnelling) van de weg raakte. Met alle geluk van de wereld kwamen hij en zn bijrijder slechts shaken & stirred uit het wrak tevoorschijn. Het uitvallen van Makinen en de diskwalificatie van twee leidende Peugeots hielpen McRae aan een 8e plaats in de eindrangschikking. Derek Dauncey: We moeten eerlijk zijn, een beetje geluk is mooi meegenomen en we zijn op de goede weg, maar het wachten is nu op de step 2 Evo WRC..

Zoekwoorden:

Deel: ' Vrouwe Fortuna regeert voor Mitsubishi in Argentinië '
Lees ook