Nieuw-Vlaamse Alliantie


Vrouwelijk talent op N-VA-lijsten (18/03/03)

De N-VA komt op 18 mei voor de dag met jong vrouwelijk talent op de kop van de kamerlijst voor Brussel-Halle-Vilvoorde (Lieve Maes) en op de tweede plaats op de Senaatslijst (Marie-Rose Morel).

De 30-jarige Antwerpse Marie-Rose Morel (licentiate geschiedenis, KULeuven) was tot voor kort bedrijfsleider van een evenementen- en PR-bureau met filialen in Vlaanderen en Wallonië. Op 22-jarige leeftijd startte ze haar eigen bedrijf dat uitgroeide tot een succesverhaal. Als Vlaams-nationaliste sloot ze zich van bij de start aan bij de N-VA. Morel is ook actief in het buurt- en verenigingsleven van Ekeren, is de stuwende kracht van een lokale actiegroep en houdt zich bezig met de organisatie van benefietevenementen. Na de recente verkoop van het grootste deel van haar bedrijf, wil ze zich volledig toeleggen op verkiezingscampagne.

Met Marie-Rose Morel kiest de N-VA voor een Bekwame Vrouw in de Senaat. Ook de Antwerpse kamerlijst zal ze ondersteunen met een voorlaatste of lijstduwerplaats. Immers, in het opbod tussen de antipolitiek en de machtspolitiek is de N-VA volgens Morel meer dan ooit Nodig-Voor Antwerpen. Volgens de jonge politica is de N-VA de enige partij die ten tijde van de communautaire Lambermontakkoorden effectief bewezen heeft dat zij rechtlijnig aan politiek doet met kennis van zaken. « De Antwerpse malaise bewijst net de nood aan beginselvaste politici, die weten wat ze willen en doen wat ze zeggen » aldus Morel. De Antwerpse politica wil zich in de Senaat vooral toeleggen op sociaal-economische materies. Morel kan vanuit haar eigen ervaring getuigen over de problemen van startende ondernemers, over de torenhoge lasten op arbeid, over het onwerkbare unitaire economisch en tewerkstellingsbeleid...

Lieve Maes
(42 jaar, Zaventem) is als dochter van oud-senator Bob Maes, gepokt en gemazeld in de Volksunie. Maes doorliep zowat alle bestuursniveaus (Volksuniejongeren, afdeling Zaventem, arrondissementsraad Halle-Vilvoorde, arrondissementsbestuur, partijraad, beheerscomité...) binnen de Volksunie en later ook de N-VA. Beroepsmatig startte ze als secretaresse van een internationaal IT-bedrijf waar ze zich, dankzij verschillende opleidingen in binnen- en buitenland, opwerkte tot kaderlid en manager voor de Benelux, Scandinavië en de Baltische staten. Maes is dan ook vlot meertalig (Frans, Engels, Duits, Spaans, Zweeds).

Met Lieve Maes als lijsttrekker voor Brussel-Halle-Vilvoorde wil de N-VA talent uit eigen rangen in het parlement loodsen. Terwijl alle partijen de mond vol hebben van de vernieuwing van hun politiek personeel, voegt de N-VA de daad bij het woord. De partij bedankt feestelijk voor het mediagenieke titanengevecht in Brussel-Halle-Vilvoorde. Het bilan van vier jaar paars-groen is bij uitstek voor Brussel-Halle-Vilvoorde rampzalig: eentalige rechters, eentalige ambtenaren, eentalige politieagenten, onwillige Franstalige burgemeesters die men laat betijen, een verdere verfransing van geheel Vlaams-Brabant... Zowel Brussel als Halle-Vilvoorde hebben volgens Maes meer nood aan rechtlijnige Vlaamse politici, politici die het been kunnen stijf houden wanneer het moet, dan aan bekende gezichten. De Vlaams-Brabantse politica heeft professioneel alvast bewezen dat ze zich een weg naar boven kan knokken door hard werk en rechtlijnig handelen. Een ervaring die ze ook in het parlement wil inzetten.

Zowel met Marie-Rose Morel als met Lieve Maes trekt de N-VA de kaart van het vrouwelijk politiek talent.

De partij rekent op de steun van de bewuste Vlamingen die inhoud verkiezen boven een bekende verpakking om beide vrouwen in het parlement te stemmen.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

Deel: ' Vrouwelijk talent op N-VA-lijsten in Vlaanderen '
Lees ook