Erasmus Universiteit Rotterdam

12 oktober 2001

Vrouwen domineren Kenniskwis over wetenschap

Onder het motto 'Science is Culture' organiseerde de Erasmus Universiteit Rotterdam in september de Kenniskwis via internet. Op vrijdag 12 oktober 2001 vindt de prijsuitreiking plaats in de Senaatszaal van de universiteit.

Bijna 900 mensen hebben zich op de website www.kenniskwis.org aangemeld voor deelname aan de wedstrijd. Na vier ronden haalden 150 van hen de eindstreep. Het spelverloop laat zien dat de quiz van een pittig niveau was. Dat van de vier antwoorden steeds meerdere alternatieven juist konden zijn, droeg daaraan bij. Een groot aantal deelnemers liet zich niet uit het veld slaan en kwam tot goede resultaten. Een studente geneeskunde uit Rotterdam pakte, samen met drie anderen, de eerste prijs.

Eva de Wee uit Rotterdam, geneeskundestudente aan de EUR, ontvangt vrijdag 1500 gulden aan reischeques. Zij is eerste in de categorie 'universitair'. In de categorie HBO is Paul Bons uit Heukelum de gelukkige, van het VWO is dat Hennie Wijcherse uit Papendrecht en in de categorie 'individueel' haalde Eke Visser uit Zaandam de hoogste score. Drie vrouwen ten opzichte van een heer!

De winnaars ontvangen hun prijs uit handen van de rector magnificus van de EUR, prof.dr.ir. J.H. van Bemmel. Naast de vier hoofdprijswinnaars worden ook de deelnemers die tweede en derde zijn geworden in het zonnetje gezet.

Deel: ' Vrouwen domineren Kenniskwis over wetenschap Rotterdam '
Lees ook