Vrouwen-workshop: de kracht van inzicht in de relatie met je ouders


In je kracht als dochter, in je kracht als vrouw

DEN HAAG, 20130705 -- Veel vrouwen kennen ze: gevoelens van telkens tekortschieten, terugkerende strijd, grote onmacht, diepe vermoeidheid. Vaak wijzen deze gevoelens op overlevingspatronen die we als kind opbouwden in de relatie met onze ouders. De workshop In je kracht als dochter en het jaartraject In je kracht als vrouw - start op zondag 6 en 19 oktober - helpen je deze mechanismen te onderzoeken en doorbreken. Het vertrekpunt is de rol die alle vrouwen met elkaar gemeen hebben: die van dochter.

Om te overleven nemen we in ons gezin van herkomst plekken in die niet de onze zijn en taken op ons die bij anderen horen. Je hebt bijvoorbeeld de plek van bemiddelaar tussen je ruziënde ouders ingenomen of de plek van het oudste kind terwijl je dat niet bent. Vaak leidt deze plekverwisseling tot interne verstrikking. Je weet niet meer wat werkelijk van jou is en wat van de ander. Welke verantwoordelijkheden wel en niet bij je horen. Wel voel je haarfijn aan dat ´iets´ niet klopt.

In je kracht als dochter

In In je kracht als dochter (workshopdag en terugkom-middag) krijg je weer helder wie jíj bent, door eerst terug te gaan naar de plek die je innam in het gezin waarin je bent geboren. Naar de allereerste rol die je in het leven hebt gekregen. Je onderzoekt wat jouw verlangen nú is en hoe je dit kunt volgen. Zodat je rust, kracht en lichtheid vindt in jezelf en daardoor kunt groeien in de relatie met alle anderen om je heen, ook in die met je eigen kinderen. We werken met kleine (familie-)opstellingen, opdrachten, lichaamsoefeningen en theorie.

In je kracht als vrouw

In je kracht als vrouw is een verdiepingstraject. We staan uitgebreid stil bij thema’s als angst, woede, weerstand en autonomie. Je werpt licht op andere relaties in je leven. Zo ontdek je verbanden tussen jouw patronen, je relaties in het algemeen en in die met je ouders. Het traject geeft je gedurende een jaar de kans ervaringen te delen en met nieuw gedrag te oefenen in een veilige vrouwengroep. Je komt zeven keer bij elkaar: twee dagen en vijf avonden. We werken met kleine (familie-) opstellingen, opdrachten, lichaamsoefeningen en theorie.

De trainers

Valeria Lamers (51) is psychosociaal therapeute en eigenaar van Cor et Anima, een praktijk voor persoonlijke ontwikkeling. Ze is moeder van vier zoons.

Mariëlle Groenendijk (45) is trainer/coach. Ze begeleidt familie-opstellingen en lichaamswerk en is tante van twee neefjes.


Locatie: Cor et Anima, Bezuidenhoutseweg 23, Den Haag

Meer informatie:

Valeria Lamers: www.coretanima.com  /  info@coretanima.com 0653702343

Mariëlle Groenendijk: groenendijk.marielle@gmail.com 0629291343


Deel: ' Vrouwen-workshop de kracht van inzicht in de relatie met je ouders '
Lees ook