Katholieke Universiteit Nijmegen

Jean Le Gac:
Het Corpus van de schilderkunst
Een unieke combinatie van
haremvrouwen en stoffen in de hedendaagse kunst
en
vrouwenbeelden en stoffen uit een antropologische collectie

17 mei tot en met 16 augustus 2002

Tijdens een bezoek van de Franse kunstenaar Jean Le Gac aan het depot van het Nijmeegs Volkenkundig Museum, raakte hij gefascineerd door de daar aanwezige stoffen. Hoewel hij inspiratie zocht voor een andere opdracht (het maken van een kunstwerk in de Aula Maior van de Katholieke Universiteit Nijmegen) maakten de stoffen zo'n grote indruk op hem dat besloten werd ook hier iets mee te doen. In de tentoonstelling Het Corpus van de schilderkunst. Een unieke combinatie van haremvrouwen en stoffen in de hedendaagse kunst en vrouwen en stoffen uit een antropologische collectie toont Le Gac zijn Odalisken, schilderijen van haremvrouwen. Deze schilderijen, die het klassieke schilderkunstige thema van odalisken laten zien, plaatst hij in een context van stoffen en kledingstukken. Ze worden hier geëxposeerd in combinatie met de stoffen die de kunstenaar in het depot tegenkwam, en allerlei vrouwenbeelden uit de collectie van het museum.

De tentoonstelling is op 16 mei, tegelijk met de onthulling van Groepsportret, het kunstwerk van Jean Le Gac in de Aula Maior, van start gegaan. De voorwerpen die Le Gac uitzocht als inspiratiebron voor zijn werk in de aula zijn ook te zien in het volkenkundig museum. Elders op de campus - in het Aula- / Congresgebouw en in het UMC St Radboud
- zijn in diezelfde periode ook tentoonstellingen van Le Gac te zien, tevens zal vanaf 8 juni Museum Het Valkhof een tentoonstelling aan de Franse kunstenaar wijden.

Persfoto's van de werken of de tentoonstelling kunnen op verzoek digitaal geworden toegestuurd.

Nijmeegs Volkenkundig Museum
Thomas van Aquinostraat 1
Postbus 9104
6500 HE Nijmegen
024-3615577

Openingstijden:
Tijdens tentoonstellingen: ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur.

TOEGANG GRATIS

Bereikbaarheid:
Buslijnen 5 en 25 (halte Universiteitsbibliotheek) NS Halte Nijmegen-Heyendaal
Met eigen vervoer parkeren op P6 (Universiteitsterrein)

Deel: ' Vrouwenbeelden en stoffen uit een antropologische collectie in Nijme.. '
Lees ook