VS-paviljoen op Sjanghai Expo komt belofte voor koolstofneutraliteit na met ondersteuning van de Alcoa Foundation

Tijdens hele event compensatie van GHG-emissies door aankoop van koolstofkrediet waarvan Chinese gemeenschappen profijt kunnen trekken

SJANGHAI--(BUSINESS WIRE)-- 20100927 --

Het VS-paviljoen en de Alcoa Foundation hebben vandaag samen aangekondigd dat het paviljoen een koolstofevenwicht heeft bereikt tijdens de volle zesmaandenperiode van de Sjanghai Expo. Hier valt ook de productie van kernbouwmaterialen onder die in het paviljoen worden gebruikt. Kredieten ter compensatie voor een totaal van 8.250 ton koolstof werden aangekocht van drie geselecteerde Gold Standard-gecertificeerde projecten in China om de zogeheten ‘carbon footprint’ helemaal uit te wissen.

Als eerste nationaal paviljoen dat de verbintenis aangaat koolstofneutraal te zijn tijdens de volle zes maanden, voldoet het VS-paviljoen zijn belofte om een groen paviljoen te zijn. Het heeft deze verbintenis op 22 mei toegezegd aan de Amerikaanse staatssecretaris Hillary Rodham Clinton, tijdens haar bezoek aan de Expo.

Alcoa Foundation is een partnerschap met het paviljoen aangegaan met betrekking tot zijn strategie voor een duurzaam milieu om tijdens de gehele event koolstofneutraal te zijn. ICF International, een toonaangevend adviesbureau in de Verenigde Staten op het gebied van klimaatverandering, energie en milieu, werd aangewezen om een onafhankelijke, diepgaande en betrouwbare studie over de carbon footprint uit te voeren, zodat GHG-emissies konden worden gekwantificeerd.

De resultaten van de footprintberekening omvatten zowel de GHG-emissies tijdens de zesmaandenperiode van de Expo als de productie van kernbouwmaterialen, zoals aluminium, staal, cement en glas die in het paviljoen zullen worden gebruikt. De footprint zal gecompenseerd worden door de aankoop van 8.250 koolstofkredieten uit drie duurzame ontwikkelingsprojecten in China die allemaal geregistreerd staan volgens de Voluntary Carbon Standard (VCS) en de Gold Standard.

Vandaag heeft het VS-paviljoen contracten voor koolstofkredieten ondertekend op een persvergadering met de drie Chinese projecten, namelijk het Jiangsu-project voor de omzetting van stortgas in energie, het Gansu-microschaalproject “run of river” voor hydro-elektrische energieverwekking en het Gansu-windboerderijproject.

“Ik ben er trots op dat het VS-paviljoen het thema van de Expo ‘Better City, Better Life’, gaat ondersteunen door de aankoop van kredieten uit projecten ter compensatie van koolstof. Op deze manier voldoen wij aan onze verbintenis om koolstofneutraal te zijn gedurende de hele zes maandenperiode van de Expo 2010 Sjanghai, zei Ambassadeur José H. Villarreal, VS Commissaris-generaal Expo 2010 Sjanghai.

“Het VS-paviljoen is verheugd dat het onze boodschap voor duurzaamheid en de opbouw van een gezonde gemeenschap in actie kan brengen door het ondersteunen van drie Gold Standard-gecertificeerde projecten in heel China ter compensatie van onze carbon footprint. Ik dank de Alcoa Foundation voor zijn genereuze bijdrage in de ondersteuning van het VS-paviljoen om de best mogelijke Expo-burger te zijn. Dit is het eerste nationale paviljoen dat zich erop toelegt om koolstofneutraal te zijn op de Expo 2010 Sjanghai.”

De financiering van de carbon footprintstudie is een voorbeeld van de verbintenis van de Alcoa Foundation om een duurzaam milieu in China te bevorderen. Eerder deze zomer kondigden Alcoa en het World Resources Institute, samen met de Jiao Tong University, een initiatief aan om projecten voor industriële energie-efficiëntie te evalueren en deze aan te sluiten op externe financieringsbronnen in het Sjanghai-gebied. De Alcoa Foundation blijft ook zijn partnerschap met The Nature Conservancy behouden om hiermee samen de oprichting van het Pudatso National Park - het eerste nationale park in China - en andere parkprogramma´s te ondersteunen. Bovendien werkt Alcoa met andere instellingen zonder winstoogmerk en universiteiten ter ondersteuning van programma´s van leraren en studenten voor het recycleren van aluminium in heel China en voor de bevordering van een duurzaam milieu.

Jinya Chen, President, Alcoa Azië en het gebied van de Grote Oceaan, verklaarde, “Bij Alcoa geloven wij dat we met onze pogingen tot duurzaamheid onze onderneming meer concurrerend maken, wat ons weer tot een onderneming maakt die door regeringen, aandeelhouders en gemeenschappen wordt gekozen. De initiatieven voor duurzaamheid van het VS-paviljoen, samen met de steun van de Alcoa Foundation, zullen voor China positieve voordelen voor het milieu en de gemeenschapsopbouw leveren. Dit dient als voorbeeld voor andere gebeurtenissen en organisaties in de hele wereld.”

Apart van de carbon footprintberekening en neutralisatiebenaderingen, heeft het VS-paviljoen ook allesomvattende maatregelen genomen voor het minimaliseren van het energieverbruik en GHG-emissies. Veel toonaangevende Amerikaanse bedrijven hebben het paviljoen helpen bouwen. Hun spitstechnologie waarin de belofte schuilt dat er zich een duurzamere en voorspoedigere toekomst gaat ontluiken, zijn in het gebouw zelf verwerkt. Van fotovoltaïsche cellen die het zonlicht in elektriciteit omzetten en het paviljoen van energie voorzien, tot de zonnewaterverwarmer, de daktuin en de gerecycleerde bamboevloer toe: het VS-paviljoen is een toonbeeld van zowel vernieuwing als milieubewustzijn.

Met een oppervlakte van meer dan 60.000 vierkante voet (6.000 vierkante meter) is het VS-paviljoen een van de grootste nationale paviljoens op de Expo. Onder de slagzin van “Rising to the Challenge,” stelt de Verenigde Staten, door hier aanwezig te zijn, de Amerikaanse cultuur, waarden, vernieuwing en zaken ten toon in één van de meest dynamische steden van China. Tegelijkertijd worden de vriendschap en samenwerking tussen de Verenigde Staten, China en de rest van de wereld gevierd.

Over Alcoa Foundation

Alcoa Foundation is een Amerikaanse instelling zonder winstoogmerk met een kapitaal van ongeveer US$425 miljoen. Alcoa richt zich naast de hulp voor plaatselijk geïdentificeerde behoeften in gemeenschappen waar de instelling actief is, op het ontsluiten van oplossingen voor kritieke uitdagingen met betrekking tot een duurzaam milieu, zoals de globale klimaatverandering. Alcoa Foundation is al meer dan vijftig jaar een lange termijnpartner in Alcoa-gemeenschappen wereldwijd, en heeft sinds 1952 in deze activiteiten meer dan US$515 miljoen geïnvesteerd. Meer informatie kan worden gevonden op www.alcoa.com/foundation.

Over ICF International

ICF International (NASDAQ:ICFI) heeft partnerschappen met regeringen en commerciële klanten voor het leveren van professionele diensten en technologische oplossingen op het gebied van energie en klimaatverandering; milieu en infrastructuur; gezondheid, welzijn en sociale programma´s; nationale veiligheid en defensiemarkten. De firma combineert haar passie voor het werk met industriële expertise en vernieuwende analyse om dwingende resultaten door de gehele programmalevenscyclus heen te produceren, vanuit het onderzoek en analyse en design door middel van implementatie en verbetering. ICF levert sinds 1969 diensten voor de regering op alle niveau´s, en aan belangrijke bedrijfsgroepen en multilaterale instellingen. Meer dan 3.500 medewerkers geven service aan deze klanten wereldwijd.

Officiële website van het VS-paviljoen:

www.usapavilion2010.com.

Officieel micro-blog van het VS-paviljoen:

https://twitter.com/MeiGuoGuan

https://t.sina.com.cn/MeiGuoGuan

Fotostream van het VS-paviljoen:

https://flickr.com/photos/usapavilion

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sjanghai Expo contact:
Ruder Finn Public Relations, Sjanghai
Mr. Francis Xu
Tel: +86 21 5383 1188 ext. 621
E-mail: xuf@RuderFinnAsia.com
of
Alcoa contact:
Alcoa China
Ms. Shauna Huang
Tel: +86 10 59215006
Mobiel: 13701165791

E-mail: Shauna.Huang@alcoa.com

Ticker_symbol NYSE:AA

Deel: ' VS-paviljoen Sjanghai Expo bereikt koolstofneutraliteit '
Lees ook