Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.20 u) Vrijdag, 24 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; vuurwapens
De politie heeft vanmorgen onder leiding van de rechter commissaris in Maastricht bij een onderzoek in een woning aan de St. Quirinusstraat in Kerkrade allerlei vuurwapens en munitite aangetroffen. Zo vond de politie in de woning een riot-gun, een pistoolmitrailleur en een pistool. Daarnaast vond de politie een klein beetje verdovende middelen (cocaine en hasjiesj). Vuurwapens, munitie en verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat de bewoner van de woning handelt in verdovende middelen, ging vanmorgen dan ook tot actie over. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Kerkrade; onder invloed
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.50 uur vond op de afrit van de autoweg/Provincialeweg Eygelshoven een aanrijding plaats. Een 25-jarige automobilist uit Eygelshoven raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste zijn auto tegen een lichtmast (alleen materiele schade, geen gewonden). Bleek dat de automobilist onder invloed achter het stuur had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt verder onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding en maakt proces-verbaal op terzake het onder invloed besturen van zijn auto.
Bij controle afgelopen nacht op de Heerlenersteenweg in Kerkrade van een 41-jarige automobilist uit Heerlen kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Omdat de blaastest niet lukte werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt verder onderzoek in.

Kerkrade; drank gestolen
Afgelopen donderdagavond heeft de politie op de Tunnelweg een tweetal mannen (19/41) uit Heerlen en Kerkrade aangehouden, na een melding van een inbraak/diefstal op een bedrijfsterrein aldaar. Het tweetal wordt ervan verdacht het bedrijfsterrein te zijn binnengedrongen en totaal ruim twintig blikken bier te hebben gestolen. De politie heeft de blikken bier die ze bij zich hadden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmige eigenaar/bedrijf). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten en in het kader van een snelrechtprocedure kregen beide verdachten meteen een dagvaarding mee om snel voor de rechter te verschijnen.

Deel: ' Vuurwapens aangetroffen bij controle in Kerkrade '
Lees ook