Ingezonden persbericht


Vuurwerk met Feuerengel op HuneFestival Ruinerwold

RUINERWOLD - De tweede dag van het HuneFestival te Ruinerwold zal worden gekenmerkt door rockmuziek met als headliner het Duitse Feuerengel. Deze band wordt gezien als d Rammstein tributeband bij uitstek. Muzikaal zijn deze mannen nauwelijks te onderscheiden van het echte Rammstein en ook qua show is Feuerengel absoluut uniek in zijn soort. Je komt ongetwijfeld oren en ogen tekort wanneer deze band met haar vuurwerkshow aanvangt. Vlammenwerpers en vuurbogen, gecombineerd met de subliem gecoverde wereldhits van n van de meest spraakmakende bands aller tijden. Sinds 1997 maakt Feuerengel furore en zetten de bandleden zich in om de show en muziek van Rammstein zo goed mogelijk te kopiren. Ze doen dit met zo veel klasse dat ze door hun grote voorbeeld zelfs werden uitgenodigd om op een besloten feest voor hun te komen spelen.

Naast Feuerengel zullen nog 2 andere bands hun opwachting maken op zaterdag 1 oktober in Ruinerwold, te weten Present Danger en Scrum. Eerstgenoemde won met hun Metallica tributeshow in 2008 in Paradiso Amsterdam de landelijke bandcompetitie "Clash of the coverbands". Door de vele festivals en podia die reeds zijn aangedaan, in combinatie met de uitgebreide podiumaankleding en special effects, staat Present Danger bekend als een van de beste Metallica coverbands van Nederland.

Scrum mag het publiek deze avond opwarmen met hun powerfolk muziek: Rock met Schotse en Ierse folkinvloeden, waarbij de bagpipe, de tin whistle, viool en de mandoline een grote rol spelen. Ook in het buitenland kan deze Friese band rekenen op een enthousiast onthaal en uitnodigingen om vooral terug te keren.

Met deze line-up is de programmering van het HuneFestival zo goed als rond. Het programma voor vrijdag 30 september was al bekend. Dan zal niemand minder dan Guus Meeuwis zijn opwachting maken in de grote festivaltent voor een live optreden met band, vergezeld door Handsome Poets, MakeBelieve en het Ruinerwoldse Decode.

De kaartverkoop voor het HuneFestival is 16 juli jl. begonnen in de regio en tevens online via www.hunefestival.nl. Tickets zijn tevens verkrijgbaar bij Free Record Shop.

Kaarten voor zaterdag 1 oktober kosten in de voorverkoop 15,00 en aan de dagkassa 20,00.

De kaarten voor vrijdag 30 september met Guus Meeuwis, Handsome Poets en MakeBelieve vinden inmiddels gretig aftrek en kosten vooraf 30,00 per stuk.

Programma HuneFestival Ruinerwold:

Guus Meeuwis (live met band)

Handsome Poets

MakeBelieve

Decode

Feuerengel (a tribute to Rammstein)

Present Danger (a tribute to Metallica)

Scrum

Voorverkoop:

Cafetaria 't Wold (Ruinerwold), CD-Hal (Ruinen), Tankstation Koops (Havelte), Cafetaria 't Schippertje (Nijeveen), Caf 't Achterhuus (Zuidwolde), Cafetaria AnyTyme (De Wijk), Autobedrijf Doorten (Pesse), Foto Frans Nooren The Readshop (Staphorst), Wegrestaurant De Raket (Rogat), Free Record Shop en www.hunefestival.nl

Deel: ' Vuurwerk met Feuerengel op HuneFestival Ruinerwold '


Lees ook