Vuurwerkbrillenlied voorkomt oogletsel bij basisschoolleerlingen


Met de actie Nederland Oogletselvrij en het Vuurwerkbrillen-lied wil Vuurwerkpreventie oogletselslachtoffers door vuurwerk voorkomen

Nijmegen, 20131121 -- Op vrijdag 22 november wordt het Vuurwerkbrillen-lied voor het eerst op de Klokkenberg school te Nijmegen gezongen. Met het Vuurwerkbrillen-lied, geschreven door Marjel Lustenhouwer (25 jaar dirigent en songwriter geweest bij Kinderen voor Kinderen) en Hannie Buenen worden kinderen op muzikale wijze bewust gemaakt van het belang van het dragen van een vuurwerkbril. Wethouder Bert Frings, Sport, Zorg en Welzijn van de gemeente Nijmegen, zal op 22 november om 14.15 uur het eerste Vuurwerkbrillen-lied downloaden op de Klokkenberg-school in Nijmegen. Vanaf dat moment kunnen alle scholen in Nederland gratis het Vuurwerkbrillen-lied downloaden via: www.nederlandoogletselvrij.nl/vuurwerkbrillenlied

Ook wordt op de Klokkenberg-school bekend gemaakt dat alle scholen in Nijmegen gratis Vuurwerkbrillen zullen krijgen. Visser Contact lenzen heeft via Nederland Oogletselvrij alle scholen gesponsord.

Aanwezigen 

Wethouder:Bert Frings

Oogarts Radboudumc:Prof. J. Keunen

Vuurwerkbrillen-lied maker:Majel Lustenhouwer

De school:Klokkenberg school met 190 kinderen

Sponsor: Visser contactlenzen ( heeft alle scholen in Nijmegen gesponsord )

Vuurwerk oogslachtofferFrans Pol, in de ochtend te interviewen in het UMC

Met de actie Nederland Oogletselvrij kunnen scholen gesponsord worden en gratis vuurwerkbrillen krijgen. Inmiddels zijn dit jaar al meer dan180 scholen gesponsord en krijgen er naar verwachting meer dan 200.000 kinderen een vuurwerkbril.

Nederlandse oogartsen doen mee met Landelijke Vuurwerkbrillenactie schoolkinderen

Ook de Nederlandse oogartsen doen mee aan de actie. Oogarts prof. Jan Keunen van het Radboud UMC in Nijmegen vindt het aantal oogletselslachtoffers door vuurwerk in Nederland veel te hoog.

“Vorig jaar hadden we 23 blinde ogen waarvan we in 8 gevallen zelfs het oog moesten verwijderen, dat is onacceptabel.

Met het doeltreffende leid van de landelijke Vuurwerkbrillen-actie voor schoolkinderen kunnen we hopelijk dit jaar veel jonge slachtoffers voorkomen. En de kinderen zullen door het zingen van het lied op 31 december hun ouders extra aansporen om een vuurwerkbeschermbril op te zetten!”.

Omdat de kans op oogletsel enorm groot is, zowel bij het kijken naar als het afsteken van vuurwerk, is het doel dat alle kinderen in Nederland rond oud en nieuw een Vuurwerkbril dragen. Nederland Oogletselvrij!

Sponsoren kan door naar www.nederlandoogletselvrij.nl te gaan, op de school naar keuze te klikken en ‘sponsor’ te kiezen. Vanaf dat moment krijgt de school Vuurwerkbrillen en alle informatie toegestuurd. Kijk ook op https://www.facebook.com/NederlandOogletselvrij


Deel: ' Vuurwerkbrillenlied voorkomt oogletsel bij basisschoolleerlingen '
Lees ook