ANKO

VVD-politica Bibi de Vries gaat voor het kappersvak

Mevrouw mr. Bibi de Vries is gisteren officieel benoemd tot nieuwe voorzitter van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie, ANKO, de ondernemersorganisatie voor kappers.

De Vries, 39 jaar oud en Tweede-Kamerlid voor de VVD, volgt Piet Kalle op die gisteren in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn afstand deed van het voorzitterschap. Kalle is 26 jaar voorzitter geweest van de ANKO en blijft actief als voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Ambachten.

De vertrouwenscommissie die De Vries heeft voorgedragen, is ervan overtuigd dat zij op enthousiaste wijze en met kennis van zaken leiding zal geven aan de ANKO. Met haar brede maatschappelijke belangstelling, kennis van voor de ANKO relevante dossiers en omvangrijke politiek-bestuurlijke netwerk, zal zij een uitstekende bijdrage kunnen leveren aan het behartigen van de belangen van de ANKO en van de gehele kappersbranche.

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van de circa 6.300 aangesloten kapsalons. De ANKO rekent het tot haar taak om de kwaliteit en de professionaliteit, alsmede de structurele winstgevendheid van de aangesloten kappersbedrijven zoveel mogelijk te bevorderen en de vraag naar kappersdiensten te vergroten. In Nederland staan ruim 13.500 vestigingen geregistreerd. In de branche zijn meer dan 35.000 personen werkzaam.

Zoekwoorden:

Deel: ' VVD-politica Bibi de Vries gaat voor het kappersvak '
Lees ook