PERSBERICHT - 31 JULI 1999

Binnenlandse reisgidsen laatste week november verkrijgbaar

`VVV VAKANTIES' GAAT WERKEN AAN NAAMSBEKENDHEID

Met het lustrum van de gidsen `Gastvrij Actief' en `Gastvrij Verblijf' gaan de negen Vakantieboekingscentrales zich onder de touroperatornaam `VVV Vakanties' profileren als dé specialist op het gebied van vakanties in eigen land. De merknaam `VVV Vakanties' zal hiertoe in uitingen naar de consument en reisindustrie frequenter onder de aandacht worden gebracht.

Beide gidsen bevatten een landelijk aanbod aan vakanties in Nederland. De laatste week in november zijn beide 1999 gidsen - met een keur aan nieuwe arrangementen - gratis verkrijgbaar bij alle VVV kantoren, ANWB vestigingen en ANVR reisbureaus.

Nieuwe arrangementen

Sinds 1994 worden speciaal ten behoeve van VVV's, ANWB vestigingen en reisbureaus binnenlandse vakantie-arrangementen gebundeld in de twee gidsen `Gastvrij Actief' en `Gastvrij Verblijf'. In beide brochures zijn de arrangementen thematisch en per provincie ingedeeld. De eerste bundelt een groot aantal hotel-, fiets-, wandel-, kano-, zeil- en verrassende arrangementen. Nieuw voor 1999 zijn onder meer het `11-Stedentocht voor inline skaters' in Friesland, een `ligfiets arrangement door het polderland' in Flevoland, een `Bloemen voor de thuisblijvers' arrangement in Arnhem, een `mystery weekend' in het NJHC landhuis Rhijnauwen in Bunnik (Utrecht) en verschillende `Met schip en fiets door Nederland' arrangementen.

In de gids `Gastvrij Verblijf' staat een omvangrijk landelijk assortiment aan bungalow-, appartementen-, kampeer- en vaarvakanties in eigen land. De aangeboden accommodaties varieren van super-deluxe bungalowparken tot kleinschalige familiebedrijfjes. Onder de nieuwe arrangementen horen o.a. overnachtingen in nieuwe bio-ecologische bungalows in Stavoren.

Onbekend

De consument associeert VVV kantoren nog te vaak met alleen maar een informatie-uitgifte punt en reisbureaus alleen maar met het boeken van buitenlandse vakanties.

`Dat imago moet bijgesteld worden', aldus drs F.L.J.M. Jansen, directeur Toerisme & Recreatie AVN die tevens voorzitter is van VVV Vakanties. Daarom willen wij in samenwerking met de Vakantieboekingscentrales de merknaam VVV Vakanties naar de Nederlander duidelijker gaan neerzetten als dé Nederland specialist. En dat men juist bij VVV-, ANWB kantoren en reisbureaus een vakantie in eigen land kan boeken.'

Deel: ' VVV Vakanties gaat werken aan naamsbekendheid '
Lees ook