Ingezonden persbericht

VX Company neemt X-Ceed over
LAREN, 05-10-2001

VX Company, IT-dienstverlener gespecialiseerd in bedrijfskritische IT op Oracle, Microsoft en OpenVMS, maakt vandaag de overname van X-CEED bekend. X-CEED is gespecialiseerd in managed services op Windows Netwerken. Door de overname breidt VX Company de dienstverlening binnen haar bestaande specialisatiegebied Microsoft-beheer uit. Op het Microsoft platform worden door VX Company bedrijfskritische e-commerce systemen ontwikkeld en legacy-systemen ontsloten voor het Windows platform. De jarenlange specialisatie in transaction processing geeft VX Company de juiste kennis en ervaring om de hiervoor belangrijke betrouwbaarheid te garanderen. De Microsoft systeembeheerexpertise van VX Company is gericht op inrichting, implementatie en beheer van bedrijfskritische administratieve systemen/netwerken op Windows NT en Windows 2000. Voor VX Company brengt de overname van X-CEED kennis en ervaring van 'beheer op afstand' op meerdere service niveaus. Afhankelijk van de eisen, maakt de klant een keuze en ontvangt dienstverlening op maat. Zo zijn het ene moment geen en een ander moment meerdere specialisten actief en wordt met de beheer-werkzaamheden een optimale continuïteit gerealiseerd tegen minimale kosten. X-CEED voert ook remote preventieve werkzaamheden op systemen uit waardoor storingen zoveel mogelijk worden voorkomen en het netwerk optimaal beschikbaar is. VX Company zal deze vorm van dienstverlening ook naar haar andere technologiegebieden uitbreiden. X-CEED werd geconfronteerd met een groeiende vraag vanuit de markt voor hun dienstverlening. Om aan deze vraag te kunnen voldoen zochten zij een grotere partner. Vanuit dit streven kwamen zij in contact met VX Company.

Over VX Company
VX Company (www.vxcompany.com) is een IT-dienstverlener gespecialiseerd in consultancy, ontwikkeling en beheer van complexe bedrijfskritische IT-omgevingen. Systemen die 7 dagen in de week, 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn, waarop duizenden gebruikers gelijktijdig een database moeten kunnen muteren. VX Company verleent haar diensten speciaal op Oracle, Microsoft en OpenVMS platforms. VX Company detacheert individuele professionals maar gaat ook verder. Op basis van Service Level Agreements neemt VX Company resultaatverantwoordelijkheid voor het systeem- en applicatiebeheer. VX Company bestaat sinds 1988, telt ruim 230 medewerkers en is gevestigd in Laren. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn bedrijfscultuur. Deze is open en informeel en stimuleert ondernemingszin en eigen initiatief. Iedere medewerker wordt uitgedaagd mee te denken over de strategie en de organisatie. Klanten zijn onder andere KPN Telecom, PinkRoccade Sociale Zekerheid, ECT en diverse ministeries.

Over X-CEED
X-CEED (www.xceed.nl) is gespecialiseerd in kantoorautomatisering, complexe netwerken en administratieve organisatie bij gebruikers van middelgrote- en grote Microsoft netwerken. Het bedrijf werkt projectmatig en op basis van outsourcingsovereenkomsten en staat klanten terzijde met (veelal remote) onderhoud-, systeembeheer en training. Ook detachering van professionals is mogelijk. X-CEED beschikt over expertise van o.a. Microsoft Windows NT, SQL server en Information server.

Noot voor redacties:

Deel: ' VX Company neemt X-ceed over '
Lees ook