Wacom Penabled technologie voor Philips Mobile Clinical Assistant


CliniScape helpt de zorg in ziekenhuizen te verbeteren - de op de pen gebaseerde interface voegt intutieve bruikbaarheid toe

AMSTERDAM, 20080310 -- Wacom's Penabled technologie is geselecteerd als belangrijkste invoer apparaat voor CliniScape, een mobiele klinische assistent die ontwikkeld is door Koninklijke Philips Elektronics en die in mei 2008 wereldwijd zal worden gelanceerd.

De Philips CliniScape brengt een aantal technologische features samen in n enkel Intel gestuurd Windows Vista portable PC platform. Het ultra-ergonomische toestel, dat altijd is aangesloten, vergt minimale training en levert aanzienlijke voordelen voor klinische gebruikers. Het is ontworpen om medische fouten te reduceren, personeel en patinten te identificeren, overzichten in te vullen, belangrijke gegevens te signaleren, rapporten te schrijven en bloedtransfusie te valideren. Tevens biedt het de mogelijkheid om het genezen van wonden van nabij te controleren.

Met Wacom's gepatenteerde EMR sensor systeem als hoofd invoerapparaat, kunnen verpleegkundigen en artsen de CliniScape gebruiken om informatie in normaal handschrift te documenteren en tekeningen toe te voegen door middel van een zeer nauwkeurige en drukgevoelige pen waarmee direct op de display geschreven kan worden en die onmiddellijk voor zichtbare feedback zorgt. De pen zorgt ook voor een veel snellere en meer accurate manier van navigeren tussen de verschillende computerapplicaties met de typische `point-and-click' toepassing en de `right-click' menu opties. Door CliniScape in ziekenhuizen te gebruiken, is het voor artsen en verpleegkundigen niet langer noodzakelijk om patintendossiers of ander papierwerk met zich mee te nemen en worden verschrijvingen verminderd. De CliniScape is ontworpen om direct aan het voeteneind van de patint de medische toestand en voorgeschreven behandelingsgegevens elektronisch te noteren. De gegevens worden op een efficinte manier direct in het centrale IT-systeem van het ziekenhuis opgenomen.

`Verpleegkundigen en artsen zullen eerder geneigd zijn om onze CliniScape MCA te accepteren als zij gebruik kunnen maken van de stijlvolle pen die het gemakkelijk maakt om menu-opties te selecteren, `right-click' en handgeschreven tekst direct kunnen inbrengen terwijl ze hun ronde langs de patinten maken`, zegt Franco Martegani, CEO, Philips FIMI, een divisie van Philips Healthcare. `Wij hebben Wacom`s EMR digitizer geselecteerd om ervoor te zorgen dat de eindgebruikers de allerbeste technologie tot hun beschikking hebben om hun gegevens te verwerken."

Bij de Wacom-oplossing hoort ook een display met optimale optische eigenschappen waarop geschreven kan worden. Het is van duurzaam materiaal om te beschermen tegen stoten en vallen wat in een drukke werkomgeving bijna onvermijdelijk is. Ook het kiezen van een borderstijl voor afdrukken volgens de Philips standaard hoort bij het systeem.

"De totale Wacom-oplossing biedt de meest natuurlijke en prettige invoerinterface voor CliniScape's bestendige, compacte en makkelijk te reinigen vormfactor. Wacom's Penabled componenten zijn de onbetwiste leiders in peninvoer naar PC's met uitstekende ondersteuning van Windows en op Intel gebaseerde platforms zoals de Mobile Clinical Assistant", zegt Stephan Herron, Director Component Sales EMEA, Wacom Europe GmbH. "Wij waren in de gelegenheid om Philips een totale oplossing te bieden die perfect aansluit bij de benodigdheden in een ziekenhuis, kliniek of dokterspraktijk. Met de CliniScape in de ene hand en in de andere de pen, ervaren gebruiken het alsof ze rondlopen met een clipboard."

De laatste jaren wordt steeds meer ziekenhuiswerk elektronisch vastgelegd. Zo worden bijvoorbeeld gegevens of beelden van een diagnose in een elektronisch patintendossier ingevoerd. Ook signeren doktoren documenten elektronisch. In aanvulling op deze toepassingen, anticipeert Wacom op de toenemende vraag om handgeschreven notities op elektronische manier te kunnen verwerken. Met gebruik van de digitale pen en besturingssystemen is het mogelijk toegang op afstand te krijgen op bepaalde terreinen zoals financile instellingen, verzekeringsmaatschap-pijen of distributiecentra. Wacom zal voortgaan met het ontwikkelen van oplossingen voor deze gebieden om zodoende de continuteit te waarborgen.

Over Wacom
Wacom Europe GmbH is een dochteronderneming van Wacom Company, Ltd. (Tokyo Stock Exchange 6727). Wacom, opgericht in 1983, is een wereldwijd opererende onderneming met hoofdkantoor in Japan met dochterondernemingen en kantoren in de gehele wereld om de marketing en distributie te ondersteunen in 150 landen.Wacom's visie is om mensen en technologie dichter bij elkaar te brengen met natuurlijke interface technologie. Daarmee is de onderneming de leidende fabrikant geworden van pentabletten, interactieve pen displays en digitale interface oplossingen. De geavanceerde technologie van Wacom's intutieve invoerinstrumenten worden wereldwijd gebruikt voor het creren van digitale kunst, speciale effecten, mode en het maken van opwindende ontwerpen. Miljoenen consumenten gebruiken de draad- en batterijloze, drukgevoelige pentechnologie. De onderneming biedt zijn producten ook aan als OEM-oplossing voor vooraanstaande fabrikanten waarmee nieuwe markten worden bediend.
Wacom's gepatenteerde digitale interface technologie, Penabled genoemd, wordt ook aangeboden aan strategische partners. De meeste Tablet PC fabrikanten vertrouwen op de geavanceerde mogelijkheden en de betrouwbaarheid van de Penabled technologie. Penabled technologie speelt ook een essentile rol in de ontwikkeling van moderne mobiele apparatuur.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is toonaangevend op het gebied van gezondheidszorg, licht en consumer lifestyle. De onderneming levert op de mens gerichte, innovatieve producten, diensten en oplossingen die zijn gent op haar merkbelofte "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 123.800 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Het hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd. Met een omzet van EUR 27 miljard in 2007 is de onderneming marktleider op het gebied van systemen voor medisch-diagnostische beeldvorming en patintenbewaking, energiezuinige verlichtingsoplossingen, alsmede lifestyle-oplossingen voor persoonlijk welzijn.
Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.


Deel: ' Wacom Penabled technologie voor Philips Mobile Clinical Assistant '
Lees ook