Wageningen Universiteit

di 11-12 jan IS GEZONDHEIDSVOEDSEL GEZOND?


tijd 9:00-18:00 uur
adres Conferentieoord 'de Wageningse berg', Gen. Foulkesweg 96, Wageningen
onderwerp Wageningen Seminars
titel 'De toekomst van de toxicologische en microbiologische veiligheidsevaluatie van voedingsmiddelen'
informatie Onderzoeksschool VLAG, Ingeborg van Leeuwen-Bol, tel. 0317-485108

Afgelopen tien jaar is duidelijker geworden welke stoffen in voeding de gezondheid positief of negatief beinvloeden. Deze kennis wordt door deskundigen gebruikt om nieuwe voedingsproducten te ontwikkelen. Voorbeelden zijn producten als Becel en Benecol. De fabrikanten beweren dat het consumeren van het product een positief effect op de gezondheid heeft. Op dit moment worden producten ontwikkeld die afwijken van gangbare producten. Maar zijn deze nieuwe producten veilig? Wat gebeurt er als heilzame stoffen in vrij hoge concentraties geconsumeerd worden en brengt dit gezondheidsrisico's met zich mee? Hierover discussieren voedingskundigen en levensmiddelentechnologen tijdens het Wageningen Seminar.

Deel: ' Wageningen seminar Is gezondheidsvoedsel gezond? '




Lees ook