WAI Europe beste bedrijf in Auto-elektronica


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 09:00 uur en 13:00 uur

Rotterdam, 20170105 -- WAI Europe BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de categorie Auto-elektronica. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘WAI Europe weet zijn enorme knowhow te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. In alle opzichten een uitstekend bedrijf met mooie producten.’

WAI staat voor Wetherill Associates Incorporated en is in de jaren zeventig opgericht. Heden ten dage is WAI een dominante speler op het gebied van alternatoren en startmotoren plus componenten zowel remanufactured als nieuw. Tevens produceert men een brede lijn automobielmanagement-componenten met als laatste nieuwe productlijn de elektrische raammechanieken voor personenauto’s en trucks. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in WAI Europe een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘In een markt die continu in beweging is, weet WAI Europe uitstekend te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en is het zijn concurrenten vaak een slag voor.’

Met een wereldwijd distributiekanaal gevestigd in 14 landen en een totaal van 650 medewerkers (waarvan in Nederland 55) heeft WAI een grote schare aan belangrijke automerken aan zich kunnen binden. Een van de opvallende aspecten van zijn dienstverlening ligt op het gebied van klantspecifiek ontwerp en productie van auto-onderdelen. ‘Het bedrijf vond dat het zich als merk beter en meer zichtbaar dient te profileren’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Om die reden is er in 2015 wereldwijd een compleet nieuwe corporate identity geïntroduceerd. Vanaf dat moment worden alle WAI-onderdelen in dezelfde verpakkingsdozen verzonden.’

Flexibiliteit en creativiteit

Het grootste onderscheidende vermogen van WAI Bleiswijk is volgens directeur Jürgen Stempa de hoge servicegraad van het bedrijf, het zeer brede assortiment en de beschikbaarheid van vele onderdelen voor zogenaamde off-road markten (denk bijvoorbeeld aan maritieme voertuigen en grasmaaiers). Ook de grote flexibiliteit en creativiteit om direct nieuwe saleskanalen te kunnen vinden zodra bepaalde markten tot stilstand komen, geldt als een unique selling point van het concern.

De jury is van mening dat WAI Europe op deze gronden moet worden uitgeroepen tot winnaar in de Auto-elektronicabranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de hoofdprijs, de Nationale Business Succes Award 2016.

WAI Europe BV is opgericht in 2005, maar vindt zijn oorsprong reeds in de jaren zeventig. De onderneming telt circa 55 medewerkers. Vanuit de vestiging in Bleiswijk wordt een groot deel van het Europese continent bediend plus Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Meer informatie: www.waiglobal.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 09:00 uur en 13:00 uur.


Deel: ' WAI Europe beste bedrijf in Auto-elektronica '
Lees ook