Rotterdam lijdt mee

13 mei: Rotterdam lijdt mee

Komende woensdagsavond 13 mei organiseert Rotterdam United op het plein voor het Centraal Station een wake voor de slachtoffers van en vluchtelingen voor extremistisch geweld. “Samen willen we een traan laten voor hen die zijn gedood, een licht ontsteken voor hen die op zoek zijn naar een betere toekomst en onze stem laten horen over dit verschrikkelijke onrecht.”, aldus Setkin Sies, kerkelijk netwerker voor Rotterdam United en tevens initiatiefnemer. De wake start om 19 uur 30.

Reden voor Rotterdam United om de wake te organiseren is de dagelijkse stroom aan confronterende nieuwsberichten over de gevolgen van extremistisch geweld in onder andere delen van het Midden-Oosten en Afrika. Mensen die gemarteld en gedood worden omdat ze niet in de juiste god of op de juiste manier geloven. Mensen die in wanhoop vluchten in gammele bootjes met de hoop een betere toekomst tegemoet te zien.

Sies: “Als Rotterdammers kunnen we niet veel, maar niets doen is ook geen optie. Laten we op 13 mei samen een traan laten voor de slachtoffers, onze stem laten horen voor hen die in wanhoop zijn overgeleverd aan onzekere golven en onze schouders aanbieden aan nabestaanden en anderen die geliefden hebben verloren.”

Programma

Tijdens de wake op het Stationsplein zullen nabestaanden hun verhaal vertellen. Ook worden de namen voorgelezen van omgekomen bootvluchtelingen en slachtoffers van extremistisch geweld en zullen we een moment stil zijn voor de vele broers, zussen, ouders en kinderen wiens namen wij niet kennen, maar die wel gekend zijn.

De wake begint om 19u30 en duurt tot ongeveer 20u30. Voor extra informatie kunt u terecht op de speciale facebook pagina voor ‘Rotterdam lijdt mee’.

Deel: ' Wake voor slachtoffers van en vluchtelingen voor extremistisch geweld '


Lees ook