Fox Kids

23 juli 2001: voor publicatie vrijgegeven

PERSBERICHT

FOX KIDS EUROPE MAAKT VERANDERING BEKEND IN EIGENDOM VAN MOEDERBEDRIJF, FOX FAMILY WORLDWIDE INC.


· The Walt Disney Company verwerft 100% van Fox Family Worldwide Inc. via een contante transactie ter waarde van $5,3 miljard, inclusief de overname van ca. $2,3 miljard aan schulden

· The Walt Disney Company wordt meerderheidsaandeelhouder van FKE
Amsterdam (Nederland) en Londen (VK) - Fox Kids Europe N.V. (AMEX: FKE; Reuters: FOXK.AS; Bloomberg: FKE.NA), het toonaangevende, geïntegreerd pan-Europees concern voor kinderamusement, maakte vandaag bekend dat de aandeelhouders van Fox Family Worldwide Inc, meerderheidsaandeelhouder in FKE, een overeenkomst hebben gesloten met The Walt Disney Company Inc. (NYSE: DIS) om Fox Family Worldwide Inc te verwerven.

Bij de contante transactie wordt Fox Family Worldwide Inc. een waarde toegekend van $5,3 miljard, inclusief de overname van ca. $2,3 miljard aan schulden. Tot de overgenomen activa behoren onder meer: een 76%-belang in Fox Kids Europe; het Fox Family Channel, een volledig gedistribueerd kabelkanaal dat in de VS 81 miljoen huishoudens bereikt; Saban, het productie-, distributie- en merchandisingbedrijf; Fox Kids Latin America, het op een na breedst gedistribueerde satelliet/kabelnet in de regio; en de rechten op de Saban-kinderbibliotheek, een van de grootste kwaliteitsbibliotheken voor kinderen ter wereld (de rechten voor Europa en het Midden-Oosten zijn in bezit van FKE). Op de transactie, die naar verwachting de komende drie à vier maanden wordt afgerond, zijn de gebruikelijke voorwaarden van toepassing.
Fox Kids Network, in de VS een toonaangevende televisie-omroep voor kinderen, valt buiten de transactie. News Corporation (NYSE: NWS, NWS/A; ASX: NCP, NCPDP) zal het belang dat Haim Saban hierin heeft overnemen.

Ynon Kreiz, voorzitter en CEO van FKE, zegt hierover: FKE heeft in Europa en het Midden-Oosten een vooraanstaande positie opgebouwd als bedrijf voor kinderamusement, mede door goed gebruik te maken van het bezit van een van de sterkste kinderbibliotheken ter wereld. De combinatie daarvan én van de wereldwijde activa en middelen van The Walt Disney Company, zal zich vertalen in een aanzienlijke financieel voordeel voor de gecombineerde operaties. Ook biedt het de mogelijkheid om op wereldniveau over en weer promotie-activiteiten op meerdere platforms te ontwikkelen, inclusief consumentenproducten, online, themaparken en tv-zenders, die miljoenen kinderen overal ter wereld bereiken.

Fox Kids Europe N.V.

Fox Kids Europe N.V. is een toonaangevend pan-Europees geïntegreerd concern actief op het gebied van kinderamusement. Het bedrijf biedt nationale televisiekanalen, programmadistributie en consumentenproducten. Parallel hieraan worden online en interactieve activiteiten ontwikkeld. Fox Kids Europe startte in oktober 1996 met de eerste tv-kanalen. De belangrijkste peilers van Fox Kids Europe zijn de nationaal georiënteerde aanpak en het bezit van de rechten op de Saban-library, één van 's werelds meest omvangrijke en erkende bibliotheken op het gebied van kinderprogramma s gevuld met circa 6.000 afleveringen. Fox Kids Europe N.V. heeft per 18 november 1999 een officiële AEX-notering.

Kanalen

Fox Kids Europe richt zich bij het produceren en uitzenden van tv-programma s op kinderen in de leeftijdsgroep van 2 tot 14 jaar. De inhoud van elk kanaal is specifiek toegesneden op het plaatselijke kijkerspubliek van iedere markt, waarbij rekening wordt gehouden met het nationale kijkersgedrag, de populariteit van programma s, de opvattingen van de ouders en culturele trends. Op dit moment wordt via de kabel en de satelliet uitgezonden in 53 landen. Fox Kids bereikt met haar product in 16 talen 24 miljoen huishoudens. De belangrijkste markten zijn het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Scandinavië, Polen, Rusland, Roemenië en Turkije

Programmadistributie

Fox Kids Europa is één van de grootste distributeurs van kinderprogramma s in Europa. De programma s uit de Saban-library worden doorgegeven naar meer dan 110 verschillende vaste, kabel- en satellietkanalen in meer dan 38 markten in heel Europa en het Midden-Oosten. De Saban-library omvat topprogramma s die wereldwijd worden uitgezonden, zoals Power Rangers , Spiderman , X-Men , The New Addams Family , Inspector Gadget en Goosebumps . De rechten op het merendeel van de programma s gelden voor alle markten in Europa en het Midden-Oosten en hebben betrekking op vele soorten media.

Consumentenproducten

De activiteiten van Fox Kids Europe op het gebied van consumentenproducten omvatten de verkoop van onder meer speelgoed, merchandising en home video s in 24 Europese landen. Het bedrijf beschikt over plaatselijke vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië. In andere Europese markten wordt gebruik gemaakt van agentschappen. Fox Kids Europe s consumentenproducten zijn hoofdzakelijk gebaseerd op de producten uit de Fox Kids Europe bibliotheek . Er zijn licenties voor onder meer Power Rangers en Princess Sissi . FKE bedrijven bezitten tevens productrechten via derden, waaronder Monster Rancher (BKN) en Magic Pudding (Energy Entertainment).

Online & Interactive

Fox Kids Europe beschikt over een uitgebreide online & interactief divisie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de sterke punten van het bedrijf, zoals kwalitatief hoogwaardige content , de aantrekkingskracht van de nationale tv-kanalen, consumentenproducten en internetbronnen uit de VS. Alsmede de internationale divisies van Fox Family Worldwide. Fox Kids Europe beschikt op dit moment over 12 operationele volledig nationaal georiënteerde websites in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Italië, Polen en Rusland. Het voornemen is om op korte termijn in verschillende belangrijke markten meerdere websites te ontwikkelen.

For further details, please contact:

Roel Mostert
Media/Investor Relations Department

Fox Kids Europe Limited (Nederland)
Tel: +31 (0) 20 311 8600
Fax: +31 (0) 20 311 8601
GSM: +31 (0) 6 25070504
Email: roel@baxterpr.nl

Or visit https://www.foxkidseurope.com/

Baxter PR
Burg. Stramanweg 102m
1101 AA Amsterdam Z.O.
tel: +31 20 3118600
fax: +31 20 3118601
tessa@baxterpr.nl

Deel: ' Walt Disney neemt meerderheid in Fox Kids Europe '
Lees ook