Wandelen tijdens Amsterdams Kleinkunst Festival

PERSBERICHT 28 FEBRUARI 2017

Wandelen tijdens Amsterdams Kleinkunst Festival

Unieke samenwerking AKF en Wandelen met Daan

Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt dit jaar een uniek randprogramma: AKF DELUXE. Bijzondere kleinkunstwandelingen door het centrum van Amsterdam maken daar onderdeel vanuit.

In samenwerking met Wandelen met Daan staan 5 unieke kleinkunstwandelingen op het programma. De thema’s van de verschillende wandelingen zijn de levensverhalen van Ramses Shaffy, Liesbeth List, Wim Sonneveld en Annie M.G. Schmidt.

De wandelingen worden georganiseerd in twee weekenden op 7,8 en 9 en op 14, 15 en 16 april. Wandelgids Daan Bartels: “Veel kleinkunstenaars woonden in het centrum van Amsterdam en traden er op in de mooiste theaters. Ook bezongen ze de stad in tal van liedjes. Ik vertel de levensverhalen van deze artiesten op de plekken waar die levens zich ook echt afspeelden. Wat ik doe is theater maken op wandelschoenen!”

Wim Sonneveld 100

Wordt tijdens het festival jaarlijks de Wim Sonneveldprijs uitgereikt, Bartels wandelt door het Amsterdam van Wim Sonneveld. “2017 is een bijzonder jaar, omdat we de 100e geboortedag van Sonneveld vieren. Voor mij is dat een mooie aanleiding hem te eren langs de grachten waar hij aan woonde en die hij zo mooi bezong”, aldus Bartels.

Aanmelden voor de kleinkunstwandelingen kan via de website www.wandelenmetdaan.nl. Meer info over het festival is te vinden op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl.

Agenda

Vrijdag 7 april om 13.00 uur: Ramses Shaffy-wandeling

Vrijdag 7 april om 19.00 uur: Shaffy & List-wandeling

Zaterdag 8 april om 13 uur: Wim Sonneveld-wandeling

Zondag 9 april om 12 uur: Annie M.G. Schmidt-wandeling

Vrijdag 14 april om 13.00 uur: Liesbeth List-wandeling

Vrijdag 14 april om 19.00 uur: Ramses Shaffy-wandeling

Zaterdag 15 april om 13.00 uur: Annie M.G. Schmidt-wandeling

Zondag 16 april om 12.00 uur: Wim Sonneveld-wandeling

Deel: ' Wandelen tijdens Amsterdams Kleinkunst Festival '


Lees ook